Blog

Fem en fredag 2023 v5: Godnatt

God morgon! Dags att starta den här dagen, tyvärr med huvudvärk men det kan vara pga att jag sovit lite och dåligt inatt! Lite kul att ElisaMatildas Fem en fredagsfrågor handlar just om sömn/Godnatt 😉

Idag blir det att jobba hemma och försöka ta en kort dag. Men beroende på vad dom måste slutföras under dagen får vi se när det blir lite mer exakt. Har en del ärenden jag skulle vilja få gjorda men vill inte behöva åka in still stan för dem, så får kanske ta det till helgen istället.

Ikväll/i helgen har jag i alla fall planerat att göra en Italiensk-meny med Bruschetta till förrätt,  French Onion Pasta alternativt en Pasta Pietmonte med oxfilé och en moccasemifreddo eller pannacotta till efterrätt! Och då rödvin på det, så klart! Längtat efter alla tre rätterna ett bra tag då nu blir det äntligen dags! Nomnom!

Kanske med en god fördrink också?

Men först tar vi och svarar på ElisaMatildas frågor och sen tar vi tag i den här dagen!

1. Vad håller dig uppe om kvällen? En bra film eller serie, ett gott sällskap, ett kul spel eller att man gör något ytöver det vanliga. Annars somnar jag nästan alltid i soffan, jsg är kvällstrött och måste aktiveras för att hålla mig vaken, men om jag håller mig vaken över en viss punkt så kan jag vara vaken hela natten.

Just nu är serien vi ser The Last of Us, dock är det ju bara ett avsnitt i veckan, vilket jag hatar. Det är ju 2023, jag vill titta på TV när jag vill titta 😉

2. Hur fungerar du på dålig sömn? Fruktansvärt dåligt. Jag sover väldigt lätt, vilket innebär att jag oftast inte hamnar i djup sömn och då vilar jag inte. Och det är ett problem så klart.Jag behöver 7-8 timmar av bra sömn, annars är jag trött, grinig och har nästan alltid ont i huvudet. Jag power-through:ar men med hjälp av koffein, huvudvärkstabletter och väldigt mycket pannben för att inte ha det kortaste tålamodet i världshistorien.

3. När sover du som bäst? När det är svalt och dörren till sovrummet är öppet. Och det är beckmörkt i sovrummet.

Igår natt när jag kom hem var det en Månhalo, men den var extremt svårfotad!

4. Vilken är den mest konstiga plats du sovit på? I badkaret (utan vatten) på en fest. Så skönt att lägga sig ner och sova några minuter. Sen var jag “fit for fight” igen 😉 Men en av de häftigaste är i Vita Öknen i Egypten, i sovsäckar under bar himmel, helt magiskt!

Vita öknen! <3

5. Vad drömmer du mest om? Konstiga saker. Drömmer väldigt ofta konstiga och märkliga drömmar som sitter kvar länge i tankarna. Att hjärnan använder sig av drömmar för att process:a sånt som händer i livet är väldigt tydligt för mig. Jag hamnar i extremt knepiga situationer med de mest märkliga människor i mina drömmar och behöver lösa dem. När PP och jag blev Öråds-utröstade á la Robinson från kontoret i Borlänge och handläggarna kastade stenar på oss á la TopGear i Terra del Fuego medan vi sprang, är nog en av de roligaste i alla fall. Den semesterplaneringen var lite stressig 🤣😉

Du kanske också gillar…

19 kommentarer

 1. mörkt behöver det inte vara, har inga persienner, tycker om att följa årstiderna 🙂

  1. Karoleen säger:

   Tyvärr är min migrän ljuskänslig och jag måste ha mörkret annars blir det oftast migrän =(

 2. Även om jag är sömnig kan en bra tv-serie hålla mig pigg och vaken riktigt länge!

  1. Karoleen säger:

   Ja, verkligen. Tyvärr har jag inte hittat någon så bra serie på länge =( Förutom dokumentären om Estonia jag såg förra veckan!

 3. säger:

  Hehe, ja drömmar är verkligen konstiga ibland, vissa blir ju till och med roliga historier att berätta sen 🙂 tack för serietipset, letar efter nåt att se just nu 🙂 trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Hoppas du gillar den! Ha en fin helg!

  2. Men så gott det där lät. Just det med att somna i badkaret verkar vara vanligt för jag intrycket av sedan Elisas utmaning.

   1. Karoleen säger:

    Ja, det är nog inget jag tidigare förstått hur vanligt det är =)

 4. vill också ha mörkt i sovrummet. jättemörkt. och dörren stängd. drömmer också om väldigt konstiga och obehagliga saker. sova i öknen skulle jag vilja. har alltid tänkt att det måste vara magiskt

  1. Karoleen säger:

   Mmm… jag älskar när det är så där mörkt att man nästan tror att man har stäng av helt och hållet. Det är skönt! Det är magiskt, helt otroligt, jag måste tillbaka! =)

 5. säger:

  Den där natten under bar himmel i öknen kan jag avundas dig. Det måste har varit en stor upplevelse.
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, det var väldigt häftigt! Ha en fin helg!

 6. säger:

  Haha,kul drömmar, o ännu roligare att du minns dem! Jag har sovit under stjärnhimmel i sovsäck, dock inte på någon exotisk plats, men det var vackert även i Sverige! Jag aspirerar på kortaste tålamodet, jag föddes totalt tålamodsbefriad…inte lätt alla gånger.
  Jag behöver inte ha mörkt när jag sover, är jag trött så spelar ljuset ingen roll, har aldrig ägt rullgardin eller mörkläggningsgardin men sover gott även på sommaren. Trevlig helg, din meny lät frestande och imponerande, smaskens

  1. Karoleen säger:

   Sovsäck under bar himmel är något väldigt speciellt! Jag längtar ut i skogen för att sova under bar himmel i Sverige också, gärna nära vatten! Men öknen längtar jag också tillbaka till… det var magiskt! Ha en fantastisk helg!

 7. Wow, vilken häftig upplevelse att sova under bar i himmel så där. Jag är alldeles för rädd av mig så tror inte att jag vågat på riktigt, haha. Hade gärna kommit på middag hos dig. Tycker maten låter underbart god.

  1. Karoleen säger:

   Du är välkommen! =)

 8. säger:

  Mörkt i sovrummet är jätteviktigt precis som att det ska vara svalt! Jag kommer sällan ihåg mina drömmar. Skulle önska att jag kom ihåg de härliga och sköna också, för drömmer det gör vi ju ständigt!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, svalt och mörkt, annars blir jag knäpp! Ha en fin helg!

 9. […] Madeleine, Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, corkystyle, Karoleen, Anette, Violen, Ejmis, Ingrid, Susie, Tant Augusta, Linda, Nina, Hanna, Robert, Emilie, Vonkis, […]

Kommentarer är stängda.