Blog

Fem en fredag 2023 v7: Positivitet

God morgon! Fredag igen, jo, det är sant! Helt galet, den här veckan har sprungit förbi men också varit lång med mycket aktivitet. Det har varit mycket på jobbet, möten på fritiden och lite sömn. Det är oftast inte en bra kombination. Hade även tänkt att vara ledig en dag denna veckan för att kunna åka upp till mamma och pappa men det blev heller inte av. Så just nu känns det inte riktigt bra någonstans. Känner att jag inte räcker till!

En kväll i vecka, supervacker solnedgång med tillhörande hjorthjord och skitiga bilfönster 😉

I veckan var vi på Årsmöte för skytteklubben och jag blev invald som Sekreterare och Adde som Kassör i våran Skytteförening och det ska bli väldigt roligt med något nytt och så får man träffa många nya roliga människor. “Kom och skjut och träffa nya kamrater” är ett vedertaget uttryck, kanske inte så kul för en ickeskytt men det är lite roligt 😉

Middag på årsmötet, Fläskfilé med potatisgratäng. Inte så tokigt alls!

Sen tog jag också mina sista sprutor mot Timotej och Björk (Allergen immunterapi) som jag tagit sedan september 2019. Ett långt behandlande mot allergier som bara blev värre och värre och tillslut kunde jag inte vara hemma när Adde skulle klippa gräset hemma eller utomhus när Björkarna släppte sin pollen. Nu är det jag som tar åkegräsklipparen och klipper gräset här hemma, det är frihet det! Wohoo! Nu kämpar vi vidare med Geting terapin, men den har jag precis börjat och den är en 5-årig behandling.

Skrattade till när jag såg denna bilden från Windows på min nya jobbdator, en bild från Taba i Egypten. Har har en egen bild tagen från EXAKT samma punkt från 2002, när gick en dykurs. Vackert och otroliga minnen!

På jobbet har det tyvärr varit väldigt mycket negativitet på senaste tiden, för att allt är så struligt, missar i kommunikationen och det känns som att man jobbar under vatten. Jag skriker och trampar vatten men ingen lyssnar. Det är tufft.

Åter till idag, och eftersom det är fredag blir det givetvis en Fem en fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Positivitet. Det är lite komiskt att veckans tema är just Positivitet när veckan har varit väldigt tung på jobbet.

Skönaste stilen! Tänk om man hade det här livet…

1. Vad har du gjort för dig själv i veckan? Cabe och jag tog en utelunch i veckan och åt god Högrevburgare på La Fontana och pratade ut. Det var väldigt skönt att bara kunna ta en stund och bara spy ut allt som behövdes få komma ut.

2. Vad gör du för att må bra? Åker ut eller stannar till i vardagen och leker fotograf. Det ger mig ett otroligt lugn. Förr när jag bodde närmare “större” vatten, så var det att åka till havet och bara njuter. Älskar havet och speciellt när det stormar!

3. Hur livar du upp en tråkig dag? Lyssnar på bra musik eller en bra podd. Eller lagar någon god avancerad maträtt, gärna för att bjuda på!

Mer solnedgång! Vackert den här veckan!

4. Vad skrattar du för tillfället åt? Kaoset på jobbet! Men det är mest för att jag lovat mig själv att jobbet inte ska få mig ledsen.

5. Hur kan idag bli en riktigt bra dag? Jag hörde på en podd imorse att det är viktigt för kvinnor att inte dricka kaffe på en tom mage, för då kan kortisolnivåer (stresshormonet) skjuta i höjden. Så idag, istället för att börja min arbetsdag med att hinka kaffe, så åt jag min macka först och sen började jag dricka mitt kaffe. Hjälper det, ingen aning, men det kan väl inte skada? Sen har jag en lunchdate med Adde och Hansson och jag har tänkt att jag ska sluta skapligt tidigt idag, för att ta helg! Sen handlar det väl mycket om att tänka positivit! =)

En bild från imorse, samma vy som varje morgon egentligen. En mysig svans och en sovande hund. Maxen vill alltid ligga i sängen medan A och jag går på toa på morgonen, bara lite morgonmys. Max sover tungt och vi vaknar till…

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Det var intressant o skoj att läsa dina svar.
  Håller med dig om att det är avkopplande på ett positivt sätt att gå ut och fotografera.
  Ha en fin helg,

  1. Karoleen säger:

   Fotograferande är magiskt! Att titta på saker på saker genom en ”lens” är befriande tycker jag.

 2. säger:

  Hoppas det inte blir för mycket jobb med sekreterarejobbet, och att det lugnar ner sig på jobbet.

  1. Karoleen säger:

   Tack, det hoppas jag ovkså. Tack!

 3. Jag tror att det är ett bra förhållningssätt gentemot jobbet. Jag tänker i lite liknande banor för egen del.

  1. Karoleen säger:

   Smart! Ha en fin dag!

 4. säger:

  Vad bra att det finns sådant som hjälper vid stark allergi, även om det tar lång tid.
  Ibland måste man få spy ur sig dåliga saker och då är det bra att ha någon som tycker likadant.
  Naturen är en billig livgivare som skänker ro till många tror jag. Och det är bra när man kan skratta åt eländet! Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Så sant! Kloka ord!

 5. kaos på jobbet är inte kul. det påverkar ju även ens lediga tid. och tvärtom. Max verkar väldigt trevlig. kaffe oroar helt klart magen. men jag måste ha det varje morgon m än aldrig så lite

  1. Karoleen säger:

   Mmm, kaffe är underbart. Försöker äta något innan kaffet. Hjälper det? Ingen aning! 😉

 6. säger:

  Deu verkar mycket duktig på att parera livets motgångar och besvärligheter, med både humor och gott humör, det hjälper! Ha en skön och avkopplande helg

  1. Karoleen säger:

   Det vetifan! Jag är nog bättre på att hoppas att jag är bra på det, sen är det inte alltid lika lätt i verkligheten! Ha en fin dag!

 7. säger:

  Det här med att vara med vänner, få tala om dem och både roliga saker och saker som tynger en. DET är guld värt <3
  Och det där med att ha foto-tours… det hade jag nästan glömt. Det fanns en tid då jag gjorde dem oftare, nu har jag haft allt för mycket jobb (dock trappar jag ner nu) – och jag vill hitta tillbaka till vardagsglädjen.

  1. Karoleen säger:

   Det ger så mycket glädje att se världen genom en kameralins tycker jag. Jag ksn ganska ofta se vackra saker i det lilla, i motsats till mins vänner.

 8. […] Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, corkystyle, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Tant Augusta, Nina, Hanna, Emilie, Nilla, Vonkis, Fru […]

Kommentarer är stängda.