Blog

Fem en fredag 2023 v11: Fira

Wow! Fredag igen, hur gick det till? Iofs är jag helt slut efter veckan, det har varit lite för mycket aktiviteter och måsten som helt enkelt har gjort att jag sovit dåligt och för lite.

Måndagen snöoväder…

I måndags hade vi styrelsemöte med skytteklubben med både förberedelse och efterarbet, i tisdags hade vi inga aktiviteter men det var mycket hemma som behövde fixas. I onsdags var en glädjens dag för en excelnörd, dag 45000! Och sen var det pistolskytte på kvällen samt ett styrelsemöte för byns aktivitetsförening. Igår var vi iväg till Vadstena och kom hem sent. Detta i kombination med mycket jobb pga Semesterplaningen för företagets 500 plus handläggare. Samt frustrationen över att jag inte fått det jag behöver för att göra klart enligt deadline till Unionen. Det är stressande men det är vad det är och innebär troligtvis helgarbete så att det blir klart. Men det är vad det är, och det blir vad det blir… jag hoppas bara att jag får allt i systemen innan jag går hem för dagen så att jag kan jobba vidare i helgen.

Bild som pappa skickade från lägenheten i Ain Souhkna, Egypten. Inte alls avis 😉

Så det blir nog inte så mycket vila, men jag hoppas på att kunna lära lite, jag har hittat jättemånga spännande böcker, som ligger och väntar på mig. Tänkte baka lite, både bröd och tårta och laga lite mat. Sen ska vi få besök från svärföräldrarna imorgon för att fira Adde, som fyller år nästa vecka. Njuta av några timmar med fika och snack ska bli väldigt mysigt. Ska försöka fixa lite inför nästa vecka också, vi har mycket även nästa vecka!

Något med ljuset och skuggorna som jag såg på jobbet… kan inte förklara vad det är…

Men först tar vi ju som vanligt Fem en fredag hos Elisa Matilda! Veckans tema är Fira! Passande inför helgens och nästa veckas firande! <3

Gårdagens tysta och stillsamma promenad i Vadstena…

1. Vad hade du för orsak att fira senast? Ja, det måste nog ha varit flera firande för Wilderbeasts födelsedag i december eller Jul, för det firar man väl också? Nästa vecka fyller Adde och vi firar med lite fika i helgen med hans föräldrar, men eftersom Wilderbeast och Mira är ute och far till “det stora landet i väst” och mamma och pappa är ute och far till pyramidernas land, så blir det att fira det sen till Påsk.

2. När klappade du senast händerna? När Skytteklubben tackade av tidigare Sekreteraren.

3. Vad för något fick senast tummen upp av dig? Ett bekräftande på ett sms jag fick.

4. Firar du när tillfälle ges? Ja! Jag tycker man ska fira så mycket man bara vill och orkar. Fira med oxfilé och Amaronevin på en måndag och vi firar svärfars födelsedag, bara för att, givet! Fira Marockos nationaldag för att man skulle vilja testa att laga något marokanskt, jajjamän. Fira Independence Day med Pan Pizza och filmen, jo men självklart, varför inte liksom!

5. Vilken dag på året firar du mest? Oj, det är nog olika från år till år, men det som firas in mest är nog sommaren och semestern! Då blir det all out, med god mat (oftast grillat), gott att dricka, sitta ute i trädgården hela natten, röka vattenpipa och bara njuta av svensk sommar!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. Himla kul idé att fira Marockos nationaldag, det har jag definitivt aldrig gjort!!!

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, nej det kan jag tänka mig. Jag firara massor med nationaldagar genom att laga någon maträtt och bara njuta av andra kulturer!

 2. säger:

  Excel borde jag använda mer till böcker, önskar en lugn helg…

  1. Karoleen säger:

   Ja, det är supersmidigt att ha ett “kartotek” eller databas i excel, det har jag för både böcker och filmer.

 3. säger:

  Man kan fira i stort sätt vad man vill! Bara för att få lite guldkant på tillvaron! Det behövs!

  1. Karoleen säger:

   Alltid! Man ångrar aldrig att man firat något, så är det!

 4. Violen säger:

  Cool idé att fira olika länders nationaldagar! Då får man vidga sina vyer och försöka hitta någon lämplig maträtt.
  Ha det bra!

  1. Karoleen säger:

   Precis, jag gillar det skarp!

 5. jag missade Japans 日本 nationaldag den 11 februari, men det får jag lägga till de övriga högtidsdagarna. bra idé. somrarna kan ju lätt bli ett enda långt firande. vi har tre födelsedagar på raken i juli. till exempel

  1. Karoleen säger:

   Japans har vi firat, men inte i år! Gillar att variera lite 😉 Ha en fin dag!

 6. […] var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Nilla, Teskedsgumman, Ejmis, Hannele, corkystyle, Susan, Sara, […]

Kommentarer är stängda.