EFIT

EFIT 2023.03.20

Välkomna in till mars andra EFIT, dvs inlägget där jag publicerar Ett Foto I Timmen hela dagen! Häng med vetja!

05.57 God morgon! Vaknade till och är dödstrött, sovit hårt inatt men är inte utvilad för fem öre. Men men, det är måndag och bara dags att gå upp… eller något! Fixar frukostmackor till Adde som rullar mot kontoret strax. Jag kör hemma idag och tror faktiskt att jag går och lägger mig en stund till.
06.42 Busen är så mysig! Ute är det ljust, så konstigt men sååå skönt! Älskar ljusa mornar!
07.24 Dags att jobba! Datorerna är igång och kaffet bryggt, dags att ta och börja dagen.
08.12 Stressad! Fortfarande problem med prognoserna från UG och jag kan inte göra klart vad jag måste. Egentligen är det ju inget jag kan göra tills det är klart, men man blir stressad ändå såklart!
09.21 Forfarande ingenting! Gaaaaahhhhh! Jag fortsätter försöka göra saker så att stressen inte tar över. Men det går sådär…
10.21 Äter frukost! Har äntligen fått prognoserna och kan köra igång på riktigt, nu är det bara att tuta och köra och hoppas jag tänkt rätt!
11.59 Tar bullen på en tur! Lunchpromenad, lite stressad men bra med lite luft och att försöka tänka på något annat.
13.47 Tar en Cola! Behöver lite koffein för begynnande huvudvärk.
14.15 Slevade i mig lite rester! Glömde bort att jag skulle ha ätit innan jag började jobba igen, så det var ju inte så konstigt med huvudvärken. Hittade en låda med kokt spaghetti i kylen och med lite hyvlad parmesan och ketchup. Äter stående och det är förvånansvärt gott ändå! 😉
15.46 I sängen med bullen! Behövde nytt ställe att jobba på och sängen fungerar bra när man ska försökta jämna ut veckorna inom sommarperioden. Börjar bli lite trött och tror att jag snart tar och packar ihop för idag.
16.47 EFIT-bilden! Dags att fixa lite inför kvällen. Adde fyller år imorgon och pga andra förpliktelser så firar vi idag istället. Det står trerätters på schemat!
17.37 Fixar krutonger till kvällens förrätt. Tänkte skära ner skivorna och steka i vitlökssmör.
18.23 Tar ett varv med vilddjuret! Tyvärr småregnar det och är grått ute!
19.37 Dags för middag! Efter mycket strul är Adde äntligen hemma, han skulle träffa två personer men det strulade så han fick vänta ungefär 1 timme på att träffa personen, sen så strulade det igen och påväg så blev Adde påkörd bakifrån… ingen fara, men mest bara störigt! Till förrätt blir det egenkokad Hummersoppa med smörstekta krutonger. Och så har vi korkat upp en Amarone!
20.34 Till huvudrätt: Oxfilé med potatisgratäng och smörstekt sparris med bearnaise. Till Adde blev det stekta champinjoner också. Sjukt gott! En perfekt rosa köttbit och perfekt tuggmotstånd i sparrisen. Mums!
21.27 Efterrätt! Födelsedagsbarnets favorittårta givetvis, Budapestrulle som jag bakade iförrgår när Svärföräldrarna kom på fika. Orkade inget själv, men det är bäst då eftersom jag är allergisk mor hasselnötter 😉 Och då var det dags för presenter!
22.02 Köket ser ut som ett slagfält! Urk! Jag som vanligtvis städar medan jag lagar mat, var lite slarvig idag och därför ser det ut så här i köket nu. Det är bara att ta tag i, städa undan och köra diskmaskinen. Men det är väl värt det efter en supergod middag!

Du kanske också gillar…

10 kommentarer

 1. säger:

  Massa siffror som alltid här.. 😀

  1. Karoleen säger:

   Haha, jajjamän, är det vardag så är det svårt att visa något annat, det är ju typ det jag gör hela dagen!

 2. säger:

  På söndag blir morgonen mörkare igen. Ett tag i alla fall. Jag som älskar dessa ljusa morgnar!

  1. Karoleen säger:

   Jag med! Men de kommer ju tillbaka, så det är ju skönt!

 3. säger:

  Har Siemens också en diskmaskin där det finns en hylla högst upp för bestick? Har det på vår Miele, som börjar bli lite till åren. Vill ha en likadan igen. Tycker den där bestickhyllan är perfekt.

  1. Karoleen säger:

   Jajjamän, även bosch då det är exakt samma maskin med bara olika loggor! Funkar super och är väldigt tyst, älskar det! Ha en fin dag!

 4. säger:

  Skulle just klaga på att jag inte ser bilden med huvudrätten, men sedan kom ju budapestrullen istället. Mums!

  1. Karoleen säger:

   Mycket mycket gott! Gillar budapest men helst utan nötter, med det brukar inte budapestfantaster gilla 😉 Ha en fin dag!

 5. Låter som en härlig festkväll med massor av god mat! Vi skulle ha firat igår, men det blev inget av, så jag gjorde mig till ikväll istället. Men nåt vin eller skumpa blev det inte, det smakar mig inte riktigt efter stroken av nån konstig anledning…
  KRAM-Susie

  1. Karoleen säger:

   Det var det, tack! Tråkigt att höra…😢 Vin kan vara gott, men jag kan lätt vara utan.

Kommentarer är stängda.