Blog

Fem en fredag 2023 v18: Nyheter

En av mina orkidéer som blommar vackert just nu…

God morgon! FREDAG och SOLSKEN -magiskt! Jag är pigg och glad och känner verkligen att jag mår bra idag. Ja, förutom att jag har en begynnande molande huvudvärk. Men det är ju ingenting i det stora hela. =)

Idag sitter jag på kontoret och jobbar. Det är fredagsfrukost om någon timme och jag känner att det blir en bra dag! Vet inte om jag komer köra p en kortis idag, skulle behöva åka in och göra några ärenden, men eftersom vädret är så vackert så känns det mer lockande att sitta i solen med en bok och en kall dryck. Det är ju trots allt fredag 😉

May the 4th be with you…

I helgen har planerna förändrats lite, så vi får se vad vi hittar på. Men lite utehäng kan det nog bli och lite fix i trädgården vore bra. Men som sagt vi får se vad vi hittar på =) Men ska ta fram en sida med ribs och köra i sous vide:n, så vi kan äta ribs på söndag. Det ska bli väldigt gott! Annars blir det nog grillning som matlagning i helgen!

Men först på en fredag kör vi Fem en fredag hos ElisaMatilda med veckans tema Nyheter.

Bullen! Trötis-deluxe!

1. Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag? har inte kollat på en enda nyhet idag eller lyssnat på radion. Gör sällan det på morgonen. Såg dock på FB att ett av stans äldsta konditorier ska stänga, det är ju väldigt tråkigt. Men när en fika kostar 100-150 kr per person så är det kanske inte så konstigt. Just det, Adde skickade också en bild på att KFC ska öppna i Mjölby, vet dock inte när artikeln skapades, men det är en bra nyhet! 😉

2. När blev du senast upprörd över nyheterna? Varje dag jag läser nyheterna blir jag irriterad och upprörd. Det är alltid en massa idioter som gör en massa dumheter. Därav låser jag dem senare, får reda på saker ändå. Men riktigt upprörd blev jag läste att räntan gick upp ytterligare en vända för någon vecka sedan. Det är fan inte kul längre!

En pastasås gjord på “kylskåpsrens” den bästa typen.

3. Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig? Det första jag kommer ihåg är: När jag flyttade till Malaysia 1994, var det ju innan mail och sånt var speciellt utbrett och Farmor och Farfar skrev brev till mig med nyhetsklipp osv. Under hösten så hittade de mögel i gamla skola och min gamla skolklass samt några andra klasser fick byta skola till en skola i Södertälje. Och de skulle då alla åka buss mellan min hemort och Södertälje. En dag var bussarna med om en olycka. De åkte av vägen pga isigt väglag och bussen välte. Tyvärr omkom en av mina kompisar, Andreas och många andra blev skadade. Det var otroligt tragiskt och sorgligt!

4. Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone? Eviga tjatet om politiker som har ljugit i sina vallöften. NO SHIT! Varför tror vi något politiker säger är någonsin sant?

En liten tulpan som står och är vacker!

5. Hur tar du in nyheter? Via nätet! och sen går jag aktivit in och kollar SvD, DN, Aftonbladet och Expressen för nyheter ett par gånger i veckan. SvD och Aftonbladet är ju trots allt “mina” Kunder och de andra två är ju företagets kunder =)

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. KFC var bra i USA men i Sverige har jag blivit jättebesviken. Men om några ungdomar får jobb är ju det bra åtminstone …

  1. Karoleen säger:

   Jasså? Jag har lite tvärtom erfarenhet, när jag bodde i malaysia var KFC det läskigaste man kunde äta. IOFS var det 25 år sedan, men nu är jag bara positivt överraskad! =)

 2. en blir ju upprörd varje dag över nyheterna, både de mera lokala och utifrån världen. för mycket fam Wahlgren i TV. Rapport 19.30, nyhetsuppdateringar från SR i telefonen, tidningar och radio. nyheter får en överallt

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, mycket dåliga saker och för mycket nyheter är ju inte bra heller!

 3. säger:

  Så sant! Varför tror vi någonsin på vad en politiker säger? Jo därför att vi tror att deras heder och vilja att göra bra saker är större än andras. Och det är den ju verkligen inte!
  Ha en bra helg, trots detta!

  1. Karoleen säger:

   Mmm… en hederlig politiker kan inte överleva i dagens värld tyvärr! Detsamma Kina! =)

 4. bagerier har det inte lätt mad dyra råvaror och elpriser… många tuffa nyheter som berör många.

  1. Karoleen säger:

   Nej, verkligen inte!

 5. säger:

  Den där nallebjörnen du har är jag rätt förtjust i, skulle gärna ge en bamsekram!
  Jag tycker det var rätt nyhetsfattigt idag, jämförelsevis, och inga nyheter är oftast goda nyheter. Det var då väldigt tragiskt med olyckan din klass var med om. Ja grillsäsongen börjar snart, läste idag om vilka som fått uteserveringstillstånd i stan, över 30 krogar och serveringar, hoppas det inte bli ren alltför regnig sommar.
  Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Mmm… han är väldigt mjuk och gosig =) Ha en magisk dag! =)

 6. säger:

  Jag tror inte det behöver höjas några räntor. Jag tror de bara vill ha mer pengar i fickan. Ha en trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Nej, jag tror att vi behöver fundera på andra lösningar! =) Även om ekonomen i mig säger att det är så vi använder räntor, men det är ju inte hela sanningen!

 7. säger:

  Intressanta svar du har på denna veckas fem en fredag, jätte intressant att läsa dom. Håller med dig om att mat man gör av kylskåpsrester – man tar det man har hemma – oftast blir den godaste maten…. men man kan sällan göra om den igen 🙂 Ha en fin söndag

  1. Karoleen säger:

   Tack! =) Ja, de blir aldrig detsamma eller lika goda =)

 8. […] förra veckan var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Karoleen, Anette, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Nina, Paula, Nilla, Violen, Gerd, Susie, […]

Kommentarer är stängda.