Allmänt

Ytterligare en långhelg i maj

Sista helgen i maj blev också en långhelg, wohoo! Adde skulle åka iväg på övning lördag-onsdag i Mora så jag bjöd ner mina föräldrar för att hänga lite med Max och mig. Jag tog ledigt måndag-onsdag och det gjorde att jag helt plötsligt var ledig 5 dagar, nice! Jag fotade VÄLDIGT LITE hela helgen, jag passade på att umgås med mina nära och kära istället, men några bilder blev det i alla fall.

Först hade Adde och jag en fredagskväll tillsammans! Vi körde en väldigt enkel Plockbricka med fokus på chark och ost men några andra godbitar också. En Cambozola och en Bleu D’Auvergne med en tryffelsalami samt en fänkålssalami och en Pruscutto. Till det vindruvor. Sen som varma delar blev det stekt halloumi från Fontana samt lökringar. Som sagt, enkelt och bara snabbt. Till drack vi öl och till efterrätt blev det Lindts minipraliner.

Lindts Minipraliner samt Halloumi från Fontana fick jag testa som Buzzador! Ett supervackert litet paket och en fin gåva! Supergoda, men många med nötter så det var inte så många som jag “vågade” smaka på pga min nötallergi. Halloumin är nog min nya favorithalloumi – så härlig sälta och så mjuk. perfekt att steka som stavar såhär eller som jag gjorde en annan dag med tomater och chili!

På lördagsmorgonen, alldeles för tidigt släppte jag av Adde på tåget. Trots den tidiga timman såg det ut att bli en fantastik dag och givetvis var solglasögonen på! För övrigt har vi problem med BÅDA bilarna och det är inte bra alls. Så det var tur att jag inte “behövde” en bil när Adde var borta, utan bara åkte kortare sträckor, bromsar är ju trevliga menar jag 😉

Under helgen passade jag på att försöka dokumentera senvårens/försommarens blomster under mina promenader med bullen. Jag försökte att gå längre och längre för varje dag och gång för att det helt enkelt behövdes. Dessa kastanjeblommor är så himla fina!

Lördagen spenderades i solen med en bok och med lite småpill inför att föräldrarna skulle komma. Och på söndagseftermiddagen välkomnade jag dem med en Indisk middag med en välkryddad Daal Vindaloo, dvs en Vindaloo med linser, serverat med Masala kyckling, pilaffris och raita. Mycket smaskigt. Tyvärr tog jag inte en enda bild på det, men det var väldigt gott och jag blev faktiskt ganska stolt. Daalen var magiskt god! Jag blir alltid förvånad när jag lyckas göra något vegetariskt supergott.

Mamma bakade egyptiskt frukostbröd, Baladi, och gjorde egyptisk frukost dagen efter. Favoriten helt klart och med så himla färskt bröd, så blir man helt lyrisk. Som en liten bonus hade vi även Roumiost kvar sen mamma och pappa kom hem från Egypten senast så det blev ju perfekt!

Vi jobbade i huset, vi tvättade alla fönster, tätade om fönster, planterade om i trädgården, rensade i trädgården, storstädade, gjorde om i hallen, osv… Massor saker som jag hade på någon obskyr att-göra-lista som vi bara betade av en efter en…. Mina föräldrar är maskiner och har hur mycket ork som helst…När min rygg la av så fortsatte dom, galningar! 😉 Det var egentligen inte meningen att de skulle komma ner för att jobba, utan de skulle umgås med mig men de har svårt att sitta still. Så vi jobbade efter deras premisser och deras vilja….

En middag åt vi vid Bergs slussar på Fröken Jennys. Max fick vara med på altanen också så det blev perfekt. Medan vi väntade på maten så tog jag ett snabbvarv med Max och var tillbaka precis när maten kom till bordet. Mamma hade valt en Räkmacka, titta bara så fin!

Och pappa och jag tog varsin Hamburgare. En bra burgare, med bra mängd kött och “innehåll” och pommes var riktigt bra. En väldigt kladdig burgare med bra smaker, vad kan bli fel?

Jag introducerade Ticket to Ride till föräldrarna och vi spelade flera omgångar per gång. Först tyckte de nog att det var lite krångligt men eftersom det är lite “lurigt” också, så gillade de spelet till slut. Jag har New York varianten och den är ganska lagom då det går snabbt och är ändå fullt tillräckligt.

Som sagt många promenader blev det och ibland fick jag sällskap av pappa och ibland gick jag själv. Under veckan flaggade skolan för Pride. Det kändes väldigt fint!

Mamma vakade grytbröd, jättefint och gott! Mamma är ju väldigt duktig på att baka och denna var kalljäst under natten och gräddas i en gryta på morgonen. Får en härlig skorpa och är väldigt enkelt!

Och nån kväll blev det chokladkaka i “mugg”, mamma har under den senaste tiden hittat många “nya” recept via sociala medier och det är roligt att hon hitta och testar. Detta vet jag att jag gjorde en hel del för 10 år sedan, när de var populärt förra gången 😉 Men det var väldigt gott och jag äter gärna detta igen.

Mamma och pappa rullade hemåt på onsdagsförmiddagen efter 3 härliga dagar, det kändes som att vi fick massor gjort. Föräldrarna kom med ett gäng saker till mig, och jag skickade iväg massor av saker med dem. Det är ett bra utbyte av saker som jag inte vill ha, ha kvar osv… Mamma fick massor av växter och skott som jag inte kommer göra något med, trots att jag gärna skulle vilja. Hon har helt enkelt mycket grönare fingrar än mig. Och därför är det bättre att hon tar det om hon vill. Och när de åkt, tog jag ett varv med Max och sen stupade jag i soffan i mitt nystädade hem. Och till eftermiddagen var det dags att hämta Adde från tåget, och det var ett kärt återseende! <3

Tack snälla mamma och pappa för all hjälp, ni är maskiner! <3

Du kanske också gillar…