Blog

Fem en fredag 2023 v23: Harmoni

God morgon Fredag! Här kör vi en fredag från kontoret igen. Det blir fredagsfrukost och väldigt många möten för att vara en fredag. Det är varmt idag och troligtvis kommer det bli en dag med huvudvärk skulle jag tro, det brukar nämligen bli ganska varmt i vår glasbeklädda lokal. Men jag passar på att jag kör en hel del koffein och vatten för att försöka undvika det.

Förutom att jobba så försöker jag se till att njuta av min nya iPhone 14 Pro som jag ännu inte kan använda som en “mobil” då porteringen ännu inte är klar från Telia till Halebop. Men kameran har jag lekt lite med och tagit lite bilder av några blommande orkidéer. Jag ser så fram emot att leka med kameran mer, då det är den som är anledning till att jag la alldeles för mycket pengar på en ny mobil. en megapixel på 48, ska bli underbart att se resultaten från. I helgen har jag blivit tillfrågad att vara fotograf för en övning med Adde och AJ, så jag får leka lite mer då och kanske kunna göra ordentliga bilder för Övningen men också ett rejält test för min nya kamera.

Morgonens bilder på orkidéer får helt enkelt blir bilderna för dagens inlägg för Fem en fredag-inlägg hos ElisaMatilda, med temat Harmoni.

1. När var du senast mest balanserad? Jag tänker att jag är ganska balanserad tror jag egentligen. Givetvis har jag både låga och höga dagar osv, men jag känner ändå att jag är ganska balanserad i sinnet. Men om jag ska tänka en punkt så tror jag det var i helgen när jag var så lugn och harmonisk. Jag kände mig så rik i själen och älskad. Satt ute i min trädgård, invid mitt hus, med en bra bok i solskenet, med min älskade make fixade med någon av bilarna på uppfarten, och Max som ligger och snusar i skuggan av huset. Allt jag älskar av hela mitt hjärta inom en armlängds avstånd och bara glädje och kärlek i själen. <3

2. Hur är ditt liv när du känner ro i kroppen? Enkelt och smidigt. Och roligt.

3. Vad får dig att stressa ner? En bra bok i solskenet. En promenad med Adde och Max. En stund i soffan scrollande på TikTok (jag vet, det är en “guilty pleasure“).

4. Vilken del av ditt liv skulle behöva lite mer harmoni? Hälsan, det är lite för mycket upp och ner där… Migränen ställer till en hel del.

5. Vad för hobby eller aktivitet ger dig mest avkoppling? Bokläsning eller fotografering. En tidigt morgon precis innan soluppgång, en rykande kaffe i handen och rullande mot något vackert att fotografera kan vara det mest avkopplande jag vet…

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. verkar vara bra kamera i mobilen, härligt att känna sig rik i själen.

  1. Karoleen säger:

   Tack, ja, jag är väldigt nöjd!

 2. säger:

  Bra du påminde mig om det där med att fylla på med extra vatten! Kör också en dag vid dator mesta delen av dagen. Ja .. en bok – kan verkligen ge riktig avkoppling eller hur! Fotografering kan verkligen ge mig avkoppling, tiden försvnner både när jag tar och när jag redigerar.

  1. Karoleen säger:

   Jamen så är det, fotografering är otroligt rogivande. Redigering gör jag mindre och mindre via datorn, mest för att jag inte fotar lika mycket med min kamera längre. Men jag tar fortsatt RAW-bilder utifall att 😉 Jag redigerar alltid bilder på något sätt via mobilen…. om än bara en beskärning eller vilken bild utifrån skärpa.

 3. vilka underbara bilder! bokläsning och fotografering är väldigt trevligt. du har säkert en riktig kamera också. skönt att ha det viktigaste i livet alldeles intill sig

  1. Karoleen säger:

   Jajjamän, jag har ett flertalet kameror men som jag lärde mig på någon fotokurs på universitetet, “Bästa kameran är ju kameran du har med dig”…

 4. säger:

  Underbara foton, den mobilen är nog värd sitt pris. Om man kan fota med en dylik vill säga. Eller är teknisk nog att lära sig. Jag fotar med en liten digitalkamera som jag genom åren lärt mig hantera. Visst låter det som att du förutom migrän mår bra i kropp och själ, härligt att höra. Guilty pleasure har vi nog alla av något slag, jag har valt bort tiktok, pinterest o många andra appar, men, istället är det bloggen, facebook, insta och twitter, även youtube som tar tid i anspråk, ganska onödigt faktiskt. Ha en skön helg med allt du älskar på armlängds avstånd!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, jag tycker nog att det var värt det trots att det blir mycket pengar i slutändan. Digitalkamera har jag också och jag använder mycket men jag är mer teknisk när jag använder den. Jag gillar det… Men jag är väldigt känslostyrd när jag fotograferar och det gör ju att jag inte alltid tänker tekniskt även om det ibland blir. När Adde och jag fotade bröllop var han mer teknisk och jag mer känslor, kombon är superbra för fotograferingar.

 5. säger:

  Orkidéer är ju bland den vackraste blomman jag vet, så tack för att du delar med dig av så fina bilder. Tyvärr gillar inte dom mig lika mycket som jag dom…. *ler* Ditt svar på fråga 2 – så kort o så mitt i prick!
  Ha en riktigt fin helg.

  1. Karoleen säger:

   Visst är dom =) Har du ett kvällssols-fönster? Rekommenderar att ställa dem där, mina älskar det!

 6. säger:

  Alltså bilderna är ju helt fantastiska. Antingen är det kameran i nya Iphone, eller så är det du som är en väldigt duktig fotograf. På något sätt tror jag på det senare;-)
  Ser att du också “litar” på böcker när det gäller avkoppling. Det gör jag också:-)
  Lider också av migrän, vilket är ett rent elände. Å för dig som är så ung är det nog ingen tröst att få veta att det blir bättre efter klimakteriet, för det blir det.

  PS. Har väldigt svårt att komma in hos dig, då mitt antivirusprogram ofta vägrar att ge mig “tillträde”. Fråga mig inte varför. Kommer aldrig in hos dig samma dag som du lägger upp ett inlägg, men några dagar senare (som nu) fungerar det ibland, men inte alltid. DS.

  1. Karoleen säger:

   Tack du är alldeles för snäll! Migrän och böcker har vi gemensamt, vi hoppas migränen ger med sig och att böckerna läses ut lätt =) Förstår inte alls varför du har så svårt att komma in på bloggen. Jag har testat att göra åtgärder men jag ser inget konstigt.

 7. […] Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Paula, Nilla, Susie, Debutsky, Susanne, Mia, Jeanette, Karoleen, Kerstin, Anna, […]

Kommentarer är stängda.