Adde, Food, Recipe

Budapestrulle

Här kommer receptet på Budapestrullen som jag bakade till Addes födelsedag:

Ca 12 portioner
6 äggvitor – 3 dl strösocker – 1 1/2 dl hasselnötkärnor – 50 g marsanpulver, kallrörd

Fyllning: 4 dl vispgrädde – 1 burk inlagda mandarinklyftor

Värm ugn till 175° C. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulver och rör ner i marängen. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Strö över resten av nötterna och grädda i 20 minuter. Låt svalna och stjälp upp på ett bakplåtspapper. Har du svårt att få bort det undre bakplåtspappret så pensla med lite vatten och så bör pappret lossna lättare. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen. Ta undan några mandarinklyftor till garneringen och strö över grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned. Garnera med resten av grädden och mandarinklyftor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] till efterrätt blir det såklart Addes favorit, Budapestbakelse och receptet hittar du på […]

Kommentarer är stängda.