Food

Torn1

Pp, Cabe och jag bestämde oss för att ta en utelunch sista dagen vi jobbade tillsammans på kontoret innan våra semestrar. PP går redan nästa vecka, sen går Cabe v29 och jag v30, så vi jobbar inte tillsammans fören v31 igen! Det är väldigt lång tid – så vi fick ta en lunch för att sörja eller fira 🤣 Vi har länge pratat om Torn1, så det var givet var vi skulle och som tur var var det god mat på menyn! 😉

Torn1 ligger i Tornby invid Tornet helt enkelt, men i tegellokalerna som tidigare var Linköpings gamla slakthus. Inredningen visare en del från förr med grova ståldörrar, naket tegelgolv och en generös takhöjden. Köket är öppet så att man kan se matlagningen samt prata med kockarna och hämta sin mat direkt.

Inredningen är rustikt & industriellt. Rejäla brunbetsad ek och stål, med fåtöljer av nitad plåt med dynor av läder, stolar av metall med mjuka skinndynor. Hårt och mjukt möts vackert och lokalen är både modern och rustik.

Till förrätt serverade en rostad morot- och ingefärssoppa samt knäckebröd och gubbröra. Och sen kunde man plocka från ett salladsbord med 5 olika ”sallader”. Soppan var grym och även gubbröran var mycket god (jag som inte gillar sill 🫤). Hade kunnat äta bara soppa , måste hitta något gott recept med något liknande. Supergott!

Matsalen, eller en av dem i alla fall!

Dagens rätter var Pepparstekt kotlettrad från Dalsjöfors med fetaostkräm, mandel och rostad potatis och Stekt strömming med potatispuré, rårörda lingon, dill & rödlök och brynt smör. Vi valde kotletten alla tre och den var väldigt trevlig – jag tror jag hade föredragit med potatispuré men jag tänkte inte på att be om att få byta. Fetaostkrämen var mycket god och bra komplement till köttet.

En riktigt god lunch med de finaste ❤️ Vi syns i höst igen!

Du kanske också gillar…