Food

Hello Fresh: Japanskinspirerat pankopanerat fläsk

Sista Hello Fresh-receptet för denna gången och alla tidigare Hello Fresh-recept hittar du här. Denna rätten är ju en Tonkatsu, men jag vet inte varför den inte heter så, det kanske är helt enkelt för att ingen skulle veta vad det är 😉 Men, hur som helst så har jag velat testa det ett tag, eller i alla fall kyckling Tonkatsu och en tonkatsusås som låter väldigt mumsig. Men nu var det en fläskvariant och det är ju egentligen “originalet” så det är väl bra det. Tonkatsu är helt enkelt en krispigt panerat fläskkött som är väldigt omtyckt då det är krispigt och serveras med goda tillbehör.

  1. Koka ris. Koka upp en medelstor kastrull med 6 dl vatten och rör i 300 g tvättat jasminris tillsammans med 1 tsk salt. Sänk till medelåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt vila under lock i ca 10 minuter (öppna inte locket då riset ska ångas).
  2. Blanda sallad. Skär 2 salladslökar i tunna skivor och separerar de gröna och vita bitarna. Klyfta 1 lime. Blanda 300 g strimlad salladsmix med vitkål och morötter, den vita salladslöken, ca 10 g sesamfrön, ½ lime och krydda med salt och peppar. Massera salladen med händerna och tillsätt en liten skvätt olivolja.
  3. Under tiden som riset kokar. Torka av 4 skivor fläskkotlett (ca 500 g) med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Häll upp 150 ml gräddfil i en djup tallrik, och 50 g panko i en annan djup tallrik. Vänd kotletterna först i gräddfilen och därefter i panko och lägg på ett fat för att torka lite.
  4. Stek köttet: Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt olivolja så att det täcker pannan. Stek köttet 2-3 min per sida tills gyllene och genomstekt, stek i omgångar om du inte har plats för alla i pannan samtidigt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
  5. Finhacka 3 vitlöksklyftor och blanda tillsammans med 60 g hoisinsås, 50 ml sojasås, 1 tsk socker och en skvätt vatten i en skål.
  6. Servera: Skär köttet i tunna skivor (det glömde vi göra). Lägg upp salladsmixen, ris, kött och toppa med såsen och toppa med salladslök och ca 10 g ytterligare sesamfrön och servera med limeklyftor.

En väldigt god maträtt, jag kommer göra detta igen, men då tror jag att jag kommer banka ut kotletterna tunnare, för att få det extra knaprig. Annars var det väldigt gott! Betyg 4 av 5 från oss båda!

Du kanske också gillar…