Media

Kinder-und Hausmärchen

Jag har sedan barnsben haft en fasination med bröderna Grimms sagor. Snövit, Rödluvan, Rumpelstiltskin, Rapunzel och så många andra vackra och lite skrämmande. Bröderna Grimms sagor var ofta mörka och slutade inte lyckligt, men eftersom flera av sagorna är omgjorda som Disney-klassiker tror man ju att det så är fallet. Jag har länge letat efter gamla böcker med deras sagor, för det finns flera hundra, men de är svåra att hitta. En av deras sagosamlingar Fairy tales Children’s and Household Tales (Kinder-und Hausmärchen) innehåller 200 sagor =) 

När filmen The Brothers Grimm kom 2005 med Heath Ledger, Matt Damon och Peter Stormare var jag först i ledet för att titta på den. Jag tycker den är jättebra, mycket humor och ganska spännande. En Hollywood film men ändå ganska underhållande och en som jag kan titta på flera gånger om.

Nyligen kom tv-serien Grimm och även den har vi fastnat för. Den är ganska underhållande och har lite mysiska undertoner. Varje avsnitt “syftar på” en saga och det gör mig mer och mer sugen på att läsa och införskaffa Grimms mörka sagor. Men så länge får jag hålla mig till serien.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…