Food, Recipe

Månadens sötsak – klassiker

När jag tänker på en klassiker i bakväg så kommer det alltid bli en kladdkaka för mig. Det handlar nog mer om mina minnen om tillfällen då kladdkakan har varit med och att det är en sån där kaka som jag tycker passar jämt. Något man faller tillbaka på och vet utantill hur den ska gräddas. Den lagas till vardag och till fest och finns i hundratals olika varianter. Min har jag laborerat fram och jag tycker att den är godast i världen!

mjölkchoklad kladdkaka

Karoleens mjölkchokladkladdkaka
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

100 g mjölkchoklad

Hacka chokladen smått. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.

I samma bunke eller kastrull, tillsätt socker, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop. Tillsätt därefter äggen och blanda tills du får en jämn smet.

Hacka ner resterande choklad till mindre bitar, gärna olika storlekar. Vänd ner chokladhacket i smeten.

Häll smeten i en spring-form. Och grädda i mitten av ugnen i 175 C i 15 minuter.

Låt svalna och gärna stå kallt över natt.

Denna kaka blir kladdig om du vill ha den varm kan den ätas med en gång men då kommer den att vara jättekladdig. Jag tycker den blir godare om man gör den dagen innan och låter den stå i kylen över natt och sen tar fram den några timmar innan servering. Servera med en klick grädde.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…