Food

Spot & Tell: Chill Out Wines

I lördags när jag och Adde var i Stockholm så hade jag även en spotting med Spot & Tell och Chill Out Wines på Resturang Gotland. På inbjudan stod det att vi var inbjudna till en Chill Out Moment och att det skulle bli chill, njutning och tid att rå om sig själv. Det var brunch på schemat och det kunde inte ha varit bättre en lördag innan strax innan den mest stressade tiden på året.

Som sagt så hölls eventet på Resturang Gotland, ett fantastiskt mysigt ställe med grym mat som jag besökte i samband med Burt’s Bees spottingen. Det skulle bli så härligt att få komma tillbaka till Gotland =) Jag har sagt till Adde att vi borde gå dit på middag någon dag, men det har helt enkelt inte blivit av.

På plats utanför Resturang Gotland.

Inne i den otroligt mysiga lokalen med tända ljus, “kalkstens-väggar” och helt otroligt vackra fotografier från ön på väggarna. Vi blev välkomnade av Linn och Agnieska från Spot & Tell samt Christina Billing-Tegner och Ewa Wirström från Chill Out och fick varsitt glas rose vin, från Chill Out Coastlines Shiraz Rosè (Box SB nr 3105)

Jag satte mig i Chill Out hörnan tillsammans med Ewa och hennes make Fredrik, Nette och några andra för att njuta av lite lugn och ro, skratt och chill innan vi satte igång. Vid bordet stod det Burt’s Bees produkter som vi kunde använda för att rå om oss själva lite.

Efter en stunds mingel så var det dags att sätta sig till bords och få höra lite om Chill Out viner från Ewa och Christian från Chill Out Wines. De berättade om de 4 olika boxarna samt petflaskan som vi skulle få prova på. Det var 1 box Rosé, 1 box vitt vin, 2 boxar rött vin och så petflaskan med ett rött vin.

Sen var det dags att prova de olika vinerna och äta supergod brunch.

Resturang Gotland gör gotländska specialiteter och deras råvaror kommer från Gotland. Maten är alltid av högsta klass och otroligt gott. Det var buffé med otroligt många goda rätter och så svårt att fota och plocka mat samtidigt så ni får helt enkelt leva med att bilderna kanske inte är av bästa kvalitet.

På buffébordet bjöds det bland annat på vitlöksmarinerade nötköttsspett från Ejmuds Gård, Mini hickoryburgare från Ejmunds Gård, friterad potatis, Najadlax (som var det godaste jag ätit på LÄNGE), rökta räkor, blandsallad, tomatsallad, Coleslaw, Marinerade bönon/ärtor, revbensspjäll, skinka, västerbottensostpaj, rökt lax, korv, köttbullar, bacon, koktpotatis, potatisgratän mm.


Min tallrik med rökta räkor, revbensspjäll, korvar, bacon, coleslaw, Najadlax, västerbottensostpaj och sallad. Gott!

Till efterrätt bjöds det på Saffranspankaka, frukt och annat. Men jag orkade tyvärr inte ta någon efterrätt.

Till maten så provade vi såklart de 5 olika vinerna från Chill Out.

Chill Out Wines

Chill Out Mountains Malbec RÖTT (SB nr 6146): Denna kommer som Petflaska och är ett Argentinskt vin från San Juan. Detta är ett smakrikt fruktigt rött vin med inslag av mörka bär, viol, plommon och sötlakrits. Ekologiskt vin. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Pocito, på en höjd av 650 meter över havet. Vingårdarna bevattnat med avrinningsvatten från Anderna. Vegansafe! Pris: 62 kr. Mitt omdömme: Inte mitt typ av vin. Jag tyckte tyvärr bara att det smakade surt, beskt och hade en konstig eftersmak. Inte riktigt så som det beskrevs alls.

Chill Out Verandas Chardonnay VITT (SB nr 22280): Ett australienskt vin, från syd östra delen av landet. Torrt och mycket fruktigt vitt vin med inslag av tropisk frukt och vanilj. Mitt omdömme: Detta tyckte jag var väldigt gott. Lättdrucket och hade många trevliga noter. Passade mycket bra till buffémat.

Chill Out Coastlines Shiraz Rosé ROSÈ (SB nr 3105): Ett Kaliforniskt vin. Ett torrt rosévin med inslag av hallon, granatäpple och tranbär. Passar utmärkt som apertif, till sallad eller varför inte en höstig fiskgryta med Aioli. Mitt omdömme: Ett mycket gott vin. Riktigt lättdruket och fantastiskt friskt. Kan tänka mig att det är perfekt en varm sommarkväll men också som ett vin att sitta och prata till. Min favorit bland dagens alternativ.

Chill Out Lakes Shiraz (SB nr 22826): Ett kalifornskt vin. Smakrikt och fruktigt rött vin med inslag av björnbär, blåbärssylt och lakrits. Det är ett tyngre vin. Mitt omdömme: Ett tungt och starkt vin. Inte min sorts vin eftersom jag inte är så förtjust i röd vin, men en god smak. Men det känns som att denna behöver kraftig mat för att bli bra, inget bara korka upp och dricka vin, i alla fall inte för mig.

Chill Out Sunset Cabernet Sauvignon (SB nr 6873): Ett australienskt vin från syd östra delen av landet. Bärig och mjuk med inslag av svarta vinbär, blåbär och lakritsrot. Mitt omdömme: Gott vin, till buffé, mer lättdruket än det tidgare vinet. Men jag tycker det passar bäst till mat, inte så mycket korka upp och dricka vin.

Tack snälla Spot & Tell för ytterligare ett jättetrevligt event. Chill Out Wines för gott att dricka och Resturang Gotland för den otroligt goda maten och alla Spot&Tell:are för det trevliga sällskapet. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…