Adde Geocaching Hansson Siro

Slottsäventyr

Dagen efter min Födelsedagsfika och spelkväll med Siro och Hansson så blev det fin frukost efter en lagom sovmorgon och därefter bestämde vi oss att vi skulle åka iväg på äventyr. Tidigare hade vi pratat om att besöka Taxinge Slott för att äta lite kakor från deras kakbuffé men vi tänkte ta en hel dag och åka på äventyr…

Vi tog lite pick och pack samt kameran och åkte iväg med Ookami. Vårt första stopp blev Bommersvik där vi visade Siro vad Geocaching är och lät Hansson plocka cachen som låg där. Sen åkte vi vidare och hamnade tillslut i Mariefred och vid Gripsholms Slott. Det var länge sedan jag var vid slottet så vi tänkte att det kunde vara en rolig liten promenad.

Det finns mycket fint att titta på och fota. Nästa gång vi ska på äventyr så ska jag påminna Hansson om att han alltid ska ha med sig kameran =)

Det blev en liten promenad runt slottet och markerna. Tyvärr var det inte speciellt varmt så det var inte riktigt dags för en långpromenad men nån gång ska vi åka tillbaka och fota och besöka slottet invändning samt markerna mer ingående. Vi pratade om att eventuellt ta båten dit i sommar, det kan jag tänka mig kan bli riktigt roligt!

Därefter åkte vi vidare till Taxinge Slott för att äta lite kakor. Men först så gick Siro och jag i de små butikerna i anslutning till slottet, det finns mycket fint där. Samt de hade börjat Julskyltning samt fått upp alla fina juldekorationer. Pojkarna plockade en cache och sen träffades vi vid “stora” huset för att fika lite.

Adde och Hansson valde båda två en Moccatårta som var otroligt god! Adde tog ochså en kokostopp och Hansson en pistachbakelse – fullt på tallrikarna =) Siro valde en Budapestbakelse och jag tog två mindre bakelser – en hallonbakelse och en cappuccinobakelse….

Min fina hallonbakelse med browniebotten, hallonsmörkräm, hallonsmakande vitchoklad och en seg hallongodis. MUMS!

Efter många skratt och en ganska skön dag så var det dags att dra sig hemmåt och sen äta lite middag innan Siro och Hansson for hemmåt… men mer om det senare…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…