Food

Nespresso Variations 2011 – del 1

Förra veckan var jag på ett event med Spot’n’Tell med fantastiska Nespresso butiken i Stockholm. Vi skulle få en smygpremiär av deras Variations 2011 – en begränsad-kaffesmaks-lansering av tre nya kaffeblandningar lagom till julen och även få lära oss mer om så kallad Latte Art.

Utanför butiken innan jag gick in.

Jag hade aldrig tidigare testat en Nespresso-maskin eller drukigt speciellt många espresso så det skulle bli väldigt spännande att se om det var något jag skulle fastna för.

Stockholm var i full rörelse…

Butiken ligger på Kungsgatan 6 i Stockholm och är verkligen en otroligt vacker butik. Butikskonceptet är att det ska se mer ut som en lyxig Louis Vuitton butik snarare än en “vanlig” butik. Och som ni ska få se nedan så är butiken just det – LYXIG!

Välkomna!

När man kommer in i butiken blir man hälsad välkommen av 2 st värdinnor/värdar som hjälper dig som kund att hitta det du vill ha. Det finns så att säga sju olika avdelningar i butiken och är designade speciellt för kundens upplevelse i butiken. I Boutiquen kan man köpa sina kaffekapslar, i Coffee Room kan man smaka olika kaffeblandningar för att avgöra vad man gillar och inte gillar. I Pick-Up kan man snabbt hämta upp sina tidigare beställda varor, via internet, iPhone/Android-app eller telefon. Smidigt eller hur? Recyckling stationen kan man släng gamla kapslar, kapslarna är självklart 100% återvinningsbara. I Collection Wall kan man skåda nyheter bland porslin och muggar som är utformade för en perfekt kopp kaffe. I Club Room får man privata konsultationer och hjälp om maskiner och kaffe. I Discovery Room hittar man alla Nespressos maskiner.

Åter till eventet…

Välkomstdrink

Vi välkomnades av supertrevliga Agnieszka från SpotnTell och blev tilldelade en välkomstdrink och en stor goodiebag, eftersom vi skulle behöva innehållet i goodiebagen under kvällen. Goodiebagen, som ni får se nedan, var välfylld kan jag lova och tung =)

Kvällens smygpremiär

Det är dessa smaker som är nyheterna i Variations 2011. Det är alltså sjätte året i rad som Nespresso lanserar tre nya kaffeblandningar i en begränsad upplaga. I år är det Vaniljblomma, Körsbär och Mörk Choklad som är smakerna. De baserars på den omtyckta kaffebladningen Grand Cru Livanto. 

Vackra butiken

Butiken är som sagt indelad i sju olika delar och sen finns det mänder av olika små områden med vackra detaljer. Allt baseras på deras kollektioner av porslin, kaffe och maskiner.

Otroligt läcker och lyxig butik

Här ser ni kassorna och den otroligt läckra färg-arrangemanget, som är gjort med hjälp av kartonger med Nespresso-kapslar. Stora öppna ytor och mycket olika ljuskällor gör att butiken känns både inbjudande, lyxig och otroligt spännande. Det är en upplevelse inte en butik. 

Collection Wall

 Porslin, muggar, glas, skedar, kaffe-kapslar ovs. 

Läckra detaljer…

Jag gick runt butiken och fotade otroligt många olika detaljer och vinklar. Var man än vände sig fanns det mer och mer att se.

En närbild av kartongerna.

Fortsättnings följer…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…