Food

Prosciutto & salvia och Grillad paprika

För en tid sedan fick jag vara med på en Hemmaspotting för Kronfågel i samarbete med SpotnTell. Jag har ju tidigare varit på event som dom anordnat men aldrig någon hemmaspotting. Men i stora drag är det att mat testar en produkt hemma istället för att träffas och testa den. 
Vi fick testa Kronfågelns nyaste smaksättning från deras DELi-sortiment, smakerna var  Kronfågeln DELi med prosciutto & salvia samt Kronfågel DELi med grillad paprika. Konceptet är att ta fram färsk svensk kyckling med förstklassiga råvaror som tillagas snabbt i ugnen för en tidspressad vardag men med förstklassig smak. Vi har tidigare inte testat DELi-sortimentet så det skulle bli väldigt spännande. 
Eftersom vi äter LCHF så var denna kyckling perfekt för oss, färdigkryddad och serverat med grönsaker och lite sås blev en bra middag. Vi tillagade båda sorterna kyckling samtidigt så att vi kunde jämföra dem. Vi ångade brocolli och gjorde en snabbsås som fungerade alldeles utmärkt till. Gräddsåsen innehöll bl.a. soltorkade tomater, vitlök och svartpeppar. Väldigt gott. 
Kronfågel DEli med grillad paprika

Från Kronfågels hemsida:
Färsk kycklingbröstfilé, kryddmarinerad och toppad med grillad grekisk paprika. 

Ingredienser: Kycklingfilé 84%, grillad paprika 6% (paprika, vatten, vinäger, salt), vatten, socker, salt, lök, paprika, tomat, ostpulver, chilipeppar, kummin, kanel, surhetsreglerande medel (E330), kryddextrakt(cayennepeppar, paprika).

Vårt omdömme:
Fina filéer, dock var det väldigt olika storlek på dem. Den ena filéen var hälften så stor som den andra och det blev lite konstigt att det skulle vara 2 portioner då. Marineringen av grillad paprika var riktigt god, den hade mycket smak. Men det var mest utsidan som smakade inte det inre köttet. Bitarna blev ganska knapriga, vilket var trevligt också. Jag blev osäker om man skulle servera paprika bitarna också, för dom var jättesladriga och nästan lite slimiga, så vi avstod. Men smaken var det aboslut inget fel på. 
Denna skulle vi kunna tänka oss att köpa igen. 

Kronfågel DELi med prosciutto & salvia

Från Kronfågels hemsida:

Färsk kryddmarinerad kycklinglårfilé, lindad med italiensk prosciutto & salviakrydda. 
Ingredienser: Kycklinglårfilé 84%, Prosciutto 6% (griskött, salt, konserveringsmedel E252), vatten, lök, salt, socker, salvia, svartpeppar, persilja, citronarom, surhetsreglerande medel(E330), vinextrakt(konserveringsmedel

Vårt omdömme:
Tyvärr känns inte dessa lårfiléer av bästa kvalitet. Det var lite hårdare “bitar” i filéerna och det kändes inte alls speciellt trevligt. Prosciutto som är en väldigt trevlig skinka var väldigt slamsig och kändes som att den hade slitits sönder innan den virats runt filéerna. Såg inte speciellt aptitliga ut innan de stektes. Men smaken av salvia och prosciutto tillsammans var väldigt gott. En riktig hit. 

Tyvärr skulle vi nog inte köpa denna sort om vi skulle köpa någon av DELi-sortimentet. Denna blev ingen favorit, dock var smaken god. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…