Food, X-mas

Blossa 2011: Kaffe

Med tillåtelse av Blossa, Bokablossa.nu. 

Varje år kommer Blossa ut med en starkvinsglögg och i år är smaken: Kaffe, specifikt Arabica från El Salvador. 

Med tillåtelse av Blossa, Bokablossa.nu. 

Flaskan är snyggast hittills och jag skulle helt klart köpa glöggen bara för flaskans skull, eftersom jag inte är så jätteförtjust i starkvinsglögg. 

Med tillåtelse av Blossa, Bokablossa.nu. 

Från Blossas hemsida

13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg.

Med tillåtelse av Blossa, Bokablossa.nu. 

Om du vill förboka glöggen, som jag har gjorts, så kan du göra det här.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…