Media

I’ve-been-in-the-hospital book list

När jag var sjuk så hann jag läsa en hel del böcker. Jag älskar att läsa och kan plöja genom en bok på några timmar, dock gick det inte lika snabbt denna gång. Tröttheten och orken kom lite i vägen… =)

Först ut var boken som jag hade med mig till akuten och när jag var inlagd. Det är en bok som har har haft liggande i bokhyllan i några år, vet inte riktigt varför jag inte har läst den förut, har läst andra av författarinnans böcker tidigare men för någon anledning drog jag på denna boken…

Avslutat: Karin Wahlbergs andra bok Hon som tittade in om överläkare Veronica Lundborg och kriminalkommissarie Claes Claesson. Jag har tidigare läst Ett fruset liv som är tredje boken i serien. Ett lättsamt språk, en lättläst serie och spännande – precis som ett kriminaldrama bör vara.

Från Bokus:

Livet på polisstationen i den lilla sydsvenska staden går sin gilla gång, utom för kommissarie Claes Claesson som känner en viss oro inför att på gamla dar bli pappa för första gången. Men han får annat att tänka på när en läkare omkommer efter att ha blivit påkörd under en skidtur. Det som först verkar vara en tragisk olyckshändelse visar sig mer komplicerat när en av mannens före detta arbetskamrater hittas mördad. Kan det vara en slump att två personer knutna till sjukhuset avlidit inom så kort tid? Långsamt klarnar bilden för Claes Claesson och hans kolleger, men när de väl kommer gåtans lösning på spåren är det bråttom om ett nytt mord ska kunna förhindras.

Betyg: K K K K / 5K 


~~~~~~~~~~~


Bok nr två tog Adde med sig till sjukhuset. En av mina favoritförfattare Ed McBains senaste (Utgiven postumt) bok om 87:e polisdistriktet, Da Capo / Fiddlers.


Ända sedan jag i tonåren lånade böcker från min farbror Rulle så har jag älskat Ed McBains böcker om 87:e polisdistriktet. Jag har läst många och jag samlar fortfarande på dem för det finns 55 st. Denna kom ut efter hans död men jag tror nog inte att han hade så många böcker liggandes… Många kallar nog dem för kioskliteratur men jag älskar dem. Ed McBain har tyvärr gått bort så det blir inga fler böcker men dessa böcker kan jag läsa om och om igen – det kan jag faktiskt inte med några andra böcker. 


Lättläst, snabb, förundrande, lättskriven och otroligt underhållande. Man läser lätt ut den på några timmar om man vill och hela tiden är man helt insatt i boken. 

Från Bokus:

The latest installment in the 87th Precinct series finds the detectives stumped by a serial killer who doesn’t fit the profile. It falls to Detective Steve Carella and his colleagues to find out what or whom the victims had in common before another body is found.

 Betyg: K K K K / 5K 


~~~~~~~~~~~

Bok nr tre lästes både hemma och på sjukhuset. Även denna en från en favoritförfattare, Michael Connelly och hans fantastiska karaktär Harry Bosch, Räven /Echo Park. 

Lättläst och lättsam fast ändå tänkvärd och brilliant. Michael Connelly skriver så otroligt bra och jag vill bara ha mer och mer och mer…. Det finns inte tillräckligt många böcker helt enkelt. Dessa böcker innehåller en hel del “amerikansk aktion” och det är ju lite smålöjligt ibland men som en helhet är böckerna väldigt väl skrivna och man blir fast väldigt lätt. 

Tror det finns 18-19 Harry Bosch böcker och i vissa av dem känner man igen sig i honom, i vissa hatar man honom, i vissa älskar man honom och i andra tycker man synd om honom. Han är lätt att gilla och lätt att ogilla. Men han är en bra polis – och i slutändan är det det som är viktigast…

Boken är som de andra Harry Bosch böcker, mycket spänning och mycket smart. Man blir indragen från första stund och när man läst sista sidan önskar man att det fanns mer… Räven är spännande!
Från Bokus:

1993 försvann 22-åriga Marie Gesto efter att ha varit och ute och handlat i ett av Hollywoods varuhus. Ärendet flyttades över till mordroteln, där Harry Bosch tilldelades fallet, men kvinnan hittades aldrig, och blev ett av Harry Bosch olösta fall.

13 år senare är en man, anklagad för två bestialiska mord, beredd att träda fram och erkänna ytterligare ett flertal mord i ett försök att slippa dödsstraff. Ett av offren på hans lista är Marie Gesto. Harry Bosch tar sig åter an fallet för att säkerställa att mannen, Reynard Waits, inte ljuger för att rädda sitt skinn. I sökandet efter sanningen inser Bosch att allt är inte som det verkar: Reynard Waits är en figur i ett rävspel som Bosch tvingas använda både insikt och list för att klarlägga. 

Betyg: K K K K K / 5K 

~~~~~~~~~~~


Och fjärde boken som lästes kommer från ännu en favoritförfattarinna Patricia Cornwell med boken Cause of Death /Dunkla Vatten. Boken är en del av Scarpetta serien som handlar om Dr. Scarpetta, hennes systerdotter Lucy och vän samt polis Marino.

Jag gillar verkligen dessa böcker av Cornwell, de är underhållande, fartfyllda, spännande, intressanta och annorlunda. Man vet inte riktigt vad man ska förvänta sig. Det händer massor och samtidigt så får man lära känna karaktärerna. Denna bok hade alla Cornwell elementen och gillades starkt. Ibland kan även dessa bli lite för “amerikanska” men jag tycker inte det gör så mycket. Dessa böcker blir strecklästa från pärm-till-pärm och jag älskar varje sekund.

Från Bokus:

A crime thriller featuring forensic pathologist Dr Kay Scarpetta. On a chilling December day, Kay Scarpetta is called upon to examine the body of a diver found near a US Navy shipyard. On discovering the diver died of cyanide poisoning, Scarpetta embarks on an investigation that points to military corruption.

Betyg: K K K K K / 5K 




These are the books that I read while I was in the hospital as well as convalescing. A Swedish book by the author Karin Wahlberg, Hon som tittade in; Ed McBain’s Fiddlers; Michael Connelly’s Echo Park and Patricia Cornwell’s Cause of Death. (Links above) All great books and the later three are some of my favorite authors.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2010 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…