Media

Änglarösten/Voices/Röddin

Avslutat: Änglarösten av isländske Arnaldur Indridason, hans 5 bok om kriminalinspektör Erlendur. Jag gillar verkligen dessa otroligt enkla böcker om ett stillsamt och rogivande och kargt Island och dess hemska men intressanta brott. Jag har tidigare läst Kvinnan i Grönt, Mannen i sjön och Glasbruket – som jag verkligen gillade. Dessa böcker läser jag på ett par timmar och under dessa timmar behöver man inte tänka på något annat än boken och dess karaktärer. 

Jag tycker att böckerna påminner lite om de tidiga Sjöwall & Wahlöö böckerna om Martin Beck. De är otroligt lättlästa, det må vara grova brott men det är ett lugnt och försiktigt sökande efter mördaren och ett svar på gåtan.

Från Bokus:

Julen står för dörren när en anställd på ett stort hotell i Reykjavik hittas mördad i det källarrum där han även bott. Han verkar ha levt ett ensamt och isolerat liv, men när Erlendur och hans kollegor börjar göra efterforskningar upptäcker de att hans barndom varit både spännande och samtidigt tragisk. 

Betyg: K K K K K / 5K


I just finished Röddin or Voices by the Icelandic writer Arnaldur Indridason. A really good book with a quiet and gentel side to crime solving. I love these kind of books. There are six more books in the series and I have read three others and I hope you try one too!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2010 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…