Media

Bad Men & Den som vässar vargarnas tänder

Jag har ett litet problem – när jag en gång har börjat läsa en bok så kan jag inte bara lägga ifrån mig den för att den är dålig eller jag inte gillar den… utan jag håller på och trälar med den tills jag läst ut den… Många böcker har jag kvar i åratal och håller fortfarande på med… Och det är lite irriterande när man har en trave med böcker som man bara “orkar” läsa en eller två sidor av åt gången… Jag vet det är ett i-landsproblem men det är för mig ett ganska jobbigt problem…

När vi var i Dubai hade jag tagit med mig ett gäng böcker som jag har köpt någongång, har ganska många sånna högar, och lagt i väntan på att jag behöver en ny bok. Det blev bl.a Södermalmsmorden och Dockmakaren – båda två riktigt bra. Den tredje boken var Onda män och den var helt ok, kanske inte riktigt den bästa boken jag läst men den funkade. Jag kommer nog inte läsa några fler av John Connellys böcker men den var bra tidsfördriv. Den fjärde boken, Den som vässar vargars tänder var helt fruktansvärd och vidrig och bland det hemskaste jag läst. Smaklös och extrem. Och jag mår illa bara jag tänker på den. 

Avslutat: Onda män av John Connelly.

Första boken av hans som jag läst, jag har inte ens hört talas om honom tidigare fast han är ganska stor författare i USA. En thriller med inslag av det övernaturliga och boken känns tyvärr lite krystad och jag förstår inte riktigt slutet – det var ett ganska dåligt slut.

Från Bokrecension:

Efter trehundra år av fred och stillhet drabbas nu återigen den lilla ön Dutch Island – eller Sanctuary som den en gång kallades – av förföljelse, skräck och ond bråd död. Offren för massakern 1693 lever kvar på ön som spöken, sida vid sida med den lilla öbefolkningen. Och de anar nu att ondskan i dess renaste form – en man vid namn Moloch och hans mannar – är på väg för att ta ut en efterlängtad hämnd på en ung kvinna och hennes son. Den enda som kan förhindra att katastrofen slår till igen mot den idylliska om än spöklika lilla ön är dennes ende polis och beskyddare, John Dupree. John bär på minnena från öns blodiga förflutna och han kommer att göra allt för att förhindra att oskyldigt blod än en gång spills på Dutch Island. 

Udda bok och ganska hattig och tyvärr känns den inte färdig utan som ett första utkast nästan. Så inget som jag skulle rekommendera faktiskt.

Avslutat: Den som vässars vargars tänder av Carina Rydberg.

Första Rydberg boken jag läser och det är också den sista. Detta är Rydbergs sista bok som kom ut 2006 och jag är ledsen men jag känner mig äcklad när jag tänker på boken och jag undrar verkligen varför man får för sig att skriva denna bok. Det är en sån där nu-ska-jag-skriva-något-som-shockar-alla bok och det är helt enkelt smaklös. Det finns många sånna här filmer och det känns lite som att man skriver något sånt för att man inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet.

Från Bokus:

“Obegripligt hur det började. Men när han tänkte efter var det som om det inte hade någon början, som om allt varit självklart och skoningslöst.
Som om de varit utvalda.
Det var så hon brukade säga: du och jag. Det är vi. Ingen annan kan förstå oss.”

Någonstans började det ju ändå, för tvillingsyskonen Jannis och Sonya, så oupplösligt sammansvetsade genom de kränkningar de utsatts för under uppväxten. Var det med deras föräldrar det startade, Torsten och Malena, vars kärlek blev farlig och fel redan innan barnen föddes?
Nu är Jannis och Sonya vuxna, och efter att Jannis misslyckats med att skapa sig en tillvaro på egen hand lever han åter tillsammans med sin syster. Är hon en ond människa, eller bara besynnerlig? Allt han vet är att han inte klarar sig utan henne. De driver ett café i en by vid havet, och bland gästerna finns en ensamstående kvinna med en dotter i elvaårsåldern. Mellan Jannis och Sonya sätts ett kusligt spel igång, med kvinnan och flickan som ovetande deltagare, och det drama som någonstans börjat börjar om och går mot sin isande fullbordan.

Helt obegripligt att man skiver en sån här bok med så mycket extrema och smaklösa detaljer om människor som är sjuka eller rent ut sagt vidriga. Läs inte denna för allt i världen – jag önskar att jag inte hade gjort det…

I just finished reading Bad Men by John Connolly and Den som vässar vargnars tänder by Carina Rydberg. Both books were pretty bad, Bad Men felt unfinished, almost like a first draft and Rydbergs book was disturbing and truly revolting.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2010 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…