Media

Scooby-Doo, Horton Hears a Who & Where the Wild Things Are

På väg hem från Indien med Turkish Airlines så blev den första resan till Istanbul, Turkiet fylld med film. Jag hann med 3 stycken filmer som jag har velat se länge och inte riktigt haft tillfälle till det. Jag är löjligt förtjust i tecknade filmer eller det som kallas barnfilmer. Sånna filmer som inte bara är för barn, som har lite smart dialog och humorn är vuxen, typ Ice Age och Scooby Doo. På engelska bör tilläggas!
När jag såg att dom hade Scooby-Doo! The Mystery Begins – blev jag lyrisk, jag visste inte ens att den fanns. Denna filmen, gjord för TV, är den tredje Scooby-Doo filmen gjord, men är gjord som den första filmen, när The Mystery Gang bildades. Fred, Velma, Daphney och Shaggy träffas på kvarsittning och kommer på att dom älskar mysterier och det leder till att dom hjälps åt att rentvå dem själva från förstörelse av deras skola. 
Man får även se hur Scooby blir Shaggy’s hund och hur hela gänget blir duktiga brottsbekämpare. Filmen är inte lika bra som de två första, Scooby Doo och Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed är smarta och humoristiska – en lite mer vuxen humor men samtidigt ganska mycket mer välgjord. Men jag tycker fortfarande att filmen är värd att se. 
Fred: So, the Bears really slaughtered those Dolphins last night, huh? 
Shaggy: What? That’s terrible! Who in their right mind would bring bears to the beach?
Haha =) Jag vet faktiskt inte om jag kommer att kunna titta på den här lika mycket som jag har sett de andra två, jag har nog sett dem minst 15 gånger vardera, men jag tycker den är bra och en värdig del av Scooby-Doo trilogin. 

———————

Film nummer två var Horton Hears a Who. Som handlar om en elefant, Horton, som är lite av en strulputte och hans vänner tror inte riktigt på honom när han berättar att det finns ytterligare en värld på en av pistillerna på en klöver. Den lilla världen kommuniserar med Horton och hela historien är verkligen otroligt feel good. Den har inte den smarta humorn som Ice Age har men det är en vanlig tecknad film – som jag kan tänka mig att barn tycker väldigt mycket om. 
En söt film – som jag länge velat se. Tyvärr kommer den inte bli en av mina favoriter, som Ice Age men den var väl värd att titta på. Jim Carrey, Steve Carell och Carol Burnett är några av skådespelarna i denna storslagna film som lär barn att det tar bara 1 person att förändra världen och att om alla hjälps åt så klarar man av allt. Filmen är baserad på en Dr. Seuss bok och om något så är Dr. Seuss underbart för barn.

——————————-
Film nummer tre blev Where the Wild Things Are ännu en bokaddapion av Maurice Sendak’s Where the Wild Things Are. Boken handlar om Max, en pojke som efter hans fars död blir svårhanterad och mindre lydig och skapar en fantasivärld där det bor hemska och busiga monster som kröner Max till deras kung. Monstrena Carol, Judith, Alexander, Ira, Bernard, Douglas och KW gör att filmen kommer till liv och jag tycker de är gjorda så himla underbara. 
En 100,000,000 budget och det syns verkligen på landskapen och de fantastiska scenerna i filmen. Snacka om att filmen är en otrolig fantasivärld. En helt magnifik värld – och filmen är minst lika underbar som boken är. Jag äskade boken som yngre och jag måste säga att jag älskar filmen…

En mysig, läskig och fantastisk film som jag tycker alla ska se, speciellt efter att ha läst boken. En väldigt bra bok att läsa för barn och sen se filmen tillsammans.

Tre riktigt bra filmer och vilket underbart utbud Turkish Airlines hade att tillgå! Bra gjort Turkish!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…