Design Food Media Shopping

Gotlandsshopping

Självklart shoppade vi en del på Gotland som jag ännu inte hunnit visa er. Det shoppades inredningsprylar, mat, böcker, smycken, kläder, skor och mycket mer, men här kommer ett litet axplock.

Ett jättegott te från Kränku – Visby Världsarvste, (som säljes till förmån för Visbydagen). Egentligen skulle jag inte köpa något mer te, eftersom jag har så himla många sorter redan, men när jag smakade detta hos kusinen så var jag bara tvungen. Jag köpte i alla fall bara ett halvt paket, det är ju alltid något =) Så fick det följa med två te tänger eller vad man ska kalla det för. I hårdplast, så de är diskmaskinssäkra, vilket jag vill ha och så tror jag att de är lättare att diska än kulorna och de andra trådtängerna.

Vi kollade på dessa ljusstakar förra året också, men då valde vi att inte köpa dem, men i år fick de bli… När vi åker över så brukar vi försöka köpa en inredningssak som en souvenir för årets resa, det gäller iofs för alla resor vi gör. Så att man kan komma ihop resan genom sina saker… Om ni förstår vad jag menar. Jag gillar verkligen inte småpynt, så för mig funkar det inte att köpa en väderkvarn som det står Gotland på utan jag vill ha något som jag kan använda… Och då är dessa ljusstakar perfekta. Dom höjs och sänks med höjden av ljuset och dom är så stilrena och enkla… Dessa köptes på Hantverksboden, en favorit affär i Visby.

En till ljuslykta som egentligen ska ha ett mycket större blockljus i men jag hade inget hemma. Kan antingen hängas eller stå. Jag älskar det vackra mönstret och ljuset som skiner igenom. Även denna är köpt på Hantverksboden. Kan även användas till att ha vinflaskor i tydligen, men jag tyckte det inte var speciellt snyggt.

Ock troligtvis mitt favoritköp och kanske det mest udda att köpa med sig från Gotland. 22 Ed McBain böcker köpta på bakluckeloppis på Visby Flygfält. Jag har sen jag första gången läste en Ed McBain bok, som jag lånat från min farbror Rulle, samlat på dessa fantastiska böcker. Dock har jag inte en speciellt stor samling, för de är ganska svåra att hitta tyvärr. Nu har jag ca 30 st, och det finns 83 tror jag… Det är långt kvar. Men jag köpte dem alla för 70 kr så jag var väldigt nöjd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, klick on them
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…