Media

Stum sitter guden

Avslutat: Jag har tidigare läst några böcker av Anna Jansson och när jag hittade några Anna Jansson böcker i svärmors bokhylla kunde jag inte låta bli att låna med mig dem på semestern. Anna Janssons böcker är lättlästa och spännande och alldeles utmärkta som semesterlektyr.

Stum sitter guden är Anna Janssons första bok om kriminalinspektör Maria Wern. Tyvärr har jag inte riktigt läst böckerna i ordning men jag känner att jag kanske skulle kunna läsa om de böcker jag läst, i ordning. Om ni letar efter en lättläst och spännande bok är Stum sitter guden ett bra alternativ, men var beredd på att ni kommer fastna för Anna Janssons böcker.

Från Bokus:

“Mannen hängde stelt med en rännsnara runt halsen. Skortan var söndersliten, buken genomstungen med ett grovt spjut. Oförskämda vita flingor landade i mannens hår. Kanske naturens eget sätt att dölja det inträffade – ett midvinterblot.” 

Polisassistent Maria Wren och hennes kollegor står handfallna inför det bestialiska brottet. Ett liknande mord inträffade i Uppsala nio år tidigare men då omkom mördaren i en brand. Kan det ändå finnas ett samband? 

Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram – en människa sviken och förnedrad till en punkt där verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp där Maria är nära att mista allt som betyder något för henne. 

 Betyg: K K K K / 5K


I just finished my last book, Stum sitter guden by Anna Jansson. It’s a good book, but unfortunetly it hasn’t been translated to English jet. Another example of a great Swedish female crime writer. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…