Hemnet

Hemnetspaning Grythyttan

En f.d. missionskyrka i natursköna Grythyttan med 260 kvm att göra om till sitt hem. En lägenhet i två plan samt underbara kyrkosalar som jag skulle älska att bo i. Tänk att inreda ett vardagsrum i någon av salarna, då skulle jag vara i himmelriket.

Huset har även viss charm på baksidan. Inte riktigt lika vacker som framsidan men jag tycker alla fönster är söta och gillar storleken på huset.

Jag hatar valv, men dessa valv tycker jag är otroligt vackra och hör till huset. De passar in, det är väl oftast det som är problemet med valven jag sett tidigare, de har liksom inte passat in i huset. Det är något jag tycker är väldigt viktigt och känner att jag funderar väldigt mycket på hemma hos mig. Jag bor i ett 60-tals hus men har inte alls en 60-tals stil men försöker förena och inte förstöra huset med min stil…

Jag är väldigt förtjust i rum på rad, jag tycker det ger flow i huset och ger rymd. Gillar skarpt och speciellt när man både förenar rummen och skiljer dem åt med färger. Det är läckert.

Alltså fönstrena, gahhhh! Vilket ljusinsläpp.

En dopbassäng är kanske inget jag har haft en jättestor vilja att ha, men jag kan tänka mig så mycket häftigt att göra med utrymmet. Varför inte ett vinförråd, med läckert ljus och med en glasskiva som “lock”. Det finns ju många roliga alternativ på nätet, läckert som fan.

Denna salen är lite mindre, men skulle kunna bli ett läckert matrum/bibliotek beroende på var köket förhåller sig i huset. Så härliga fönster och högt till tak.

Så sött!

Som många missionshus har ju denna en lägenhet som tillhör och där man oftast “bor” och i denna har de skapat sovutrymmen på ett lite roligare sätt. Kanske inte är i linje med huset tycker jag men en kul ide som gästsovplatser tycker jag.

Lite mer “vanligt” utrymme med fina fönster med massor av ljusinsläpp. Härliga utrymmen även här.

För ett par år sedan var vi på visning på ett liknande hus i Nyköpingstrakten. Jag blev ju kär direkt, som vanligt men det var extremt mycket jobb med huset samt att boendeutrymmet var otroligt begränsat, det fanns ett litet sovrum och ett badrum som hade sett bättre dagar. En yta på kanske 30 kvm, men resten av utrymmet var läckert med 1 stor sal med altare och skulle ha blivit ett magiskt vardagsrum/matrum/umgängesplats. Men tyvärr kändes det inte som att det fanns någon yta att bygga ett sovrum eller flera. Och ett badrum var i stort sett omöjligt, ytan fanns helt enkelt inte, och man vill ju inte förstöra en stor vacker sal med ett badrum, det går liksom inte. Ja ja, det blev inte det huset och det kanske var lika bra, för nu har vi ju ett annat hus som vi trivs så bra i =)

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] ner mig i huset totalt! Alltså ni vet ju hur jag älskar omgjorda lokaler och att jag speciellt älskar gamla omgjorda kyrkor men denna är den vackraste jag någonsin har sett. Dels är den omgjord till ett riktigt vackert […]

Kommentarer är stängda.