Blog

Fem en Fredag v25: Midsommar

Glad Midsommar!

Så härligt att det äntligen är Midsommar! Älskar sommarkänslan av den här dagen. Midsommar är den riktiga starten för sommar hos mig, och är en dag jag ser fram emot. Oftast kommer det en skvätt eller två regn, och oftast är det knappt varmare än i ett kylskåp men idag verkar det bli en varmare och soligare dag!

Fem en Fredag hos ElisaMatilda idag handlar så klart om Midsommar!

1. Hur firar du midsommar i år? Stillsamt med familjen. Ska bli skönt att inte behöva göra allt för mycket väsen. Jag vill bara vara, skratta, äta gott och förhoppningsvis få pressa i mig jordgubbar. Om det är något som är sommar för mig så är det Jordgubbar, men det är det väl för alla!

2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord? Eftersom sill inte är någon favorit kommer det bli lax idag, men om det blir till lunch eller middag får vi se, kanske en kombination Liddag. Men grillad lax, färskpotatis, romsås låter precis utmärkt. Och gott! Annars brukar det bli grillat kött, men vi tänkte busa till det lite ?

3. Kommer du dansa runt en majstång? Nej, det har jag inte gjort på många år. Kommer bara ihåg en gång i vuxen ålder som vi var på ett midsommarfirande med stång osv. Är hellre hemma hos vänner, familj eller hos oss och njuter av en ledig dag utan en massa måsten.

Finaste ❤️ Anne-Marie och Karl-Erik ❤️
Sämsta bilden någonsin men har inte så många bilder på farmor och farfar. Tror jag ska ta och scanna in bilder hos mamma och pappa.

4. Hur var dina midsomrar som barn? Stång, sill och familjen. När vi bodde utomlands var vi nästan alltid hemma till pappas födelsedag den 29 juni, men inte alltid till Midsommar och det innebär att vi ibland inte firade som sig börs då det oftast bara var en ”vanlig” dag i Malaysia, Ungern, Libyen eller Egypten. Men när vi var ”hemma” var vi på samhällets midsommarfirande och dansade runt stången med kompisarna, och åt mat med Farmor och Farfar. Jag ser tillbaka på dessa tillfällen med värme och saknad. Jag saknar mina farföräldrar som gick bort när jag var tonåring och vi bodde utomlands, hade velat visa dem vad som blev av mig ?

Bild från i mars när vi fick hem soffan och M gjorde den till sin direkt.

5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året? Njuter av vädret. Förra året var det EFIT på Midsommar och vi var hemma, fixade med vår nya kyl och frys och grävde klart för staketet. Det var ömsom grått ömsom solsken och sen kom det även regn. Tror att vi slipper både regn och moln idag! Och vi har ju ny utesofffa att njuta i!

Varmt! Och klockan är bara strax efter 8!

Du kanske också gillar…

20 kommentarer

 1. det är nog ännu varmare här men vi ska cykla till havet

  1. Karoleen säger:

   Det tycker jag ni gör rätt i, låter skönt att bada nu!

 2. säger:

  Jag är ingen jordgubbfantast, trott jag var ensam om det men upptäckt att det finns fler som inte är så förtjusta i dem och det känns lite skönt 😉 Blir inga jordgubbar här men det finns mycket annat gott 🙂 trevlig midsommar!

  1. Karoleen säger:

   Skönt att hitta sina lika ?? Jag älskar jordgubbar och åt just en stor skål! ??? Trevlig Midsommar!

 3. jordgubbar och körsbär älskar jag. det är sommar. nypotatis och dill, sill och snaps. det har varit jättevarmt idag och nu mullrar åskan. fortsatt trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Jag tycker också om körsbär, det är supergott! Mycket mumsigt på sommaren =) Hoppas du har haft en trevlig helg!

 4. säger:

  I år hade vi ju rena drömvädret, och det var 26 grader mitt på dagen. Så jag gissar att ni verkligen kunde slappa och njuta av laxen på er fina nya soffa.
  PS. Mitt antivirusprogram på datorn gnäller att din blogg har drabbats av virus… Så jag kommer inte in hos dig. Nu kommenterar jag på mobilen. Om du vill kan du kolla om din dator har drabbats av Covid-19;-)

  1. Karoleen säger:

   Jamen visst vet du, helt galen midsommar man är ju inte van 😉 Meh, jobbigt med virus, tror inte någon annan har sagt något, får kolla =) Speciellt jobbigt är det om det är Covid-19 =)

 5. säger:

  Jag hade en helt ljuvlig dag solo. Ätit sill och potatis, jordgubbar med grädde, ja jag ska inte klaga. Vädret har varit på topp och jag har cyklat runt på fina ställen.

  1. Karoleen säger:

   Åh så mycket gott! Trevligt med utflykter i det fina vädret =)

 6. Det var verkligen varmt igår på midsommar. Idag är det dock typiskt midsommarväder här med regn. Det är inte så kallt dock. Grillad lax med romsås låter verkligen underbart gott.

  1. Karoleen säger:

   Det är väldig gott och väldigt trevlig substitut till sill =)

 7. paulamerio säger:

  Jag köpte mig jordgubbar även om de var svindyra. Men jag äter upp dem själv, och sen lär det inte bli flera inköp innan priset sjunker. För mig är midsommar mer som att allt i naturen är som vackrast och sen börjar fallrepet. Förutom bär och svamp förstås. Ha en fortsatt fin midsommarhelg

  1. Karoleen säger:

   Ja, jag tycker det är lite väl dyrt med jordgubbarna på midsommar och här i Linköping har det blivit lite av ett Jordgubbskrig och det är faktiskt sjukt! Nästa år ska jag se till att ha egna jordgubbar i landet så att man slipper! Ja, midsommar i Sverige är bland det vackraste tiden! Tack för din fina kommentar!

 8. Ja det här året var det mycket bättre väder!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, skönt att få uppleva det ibland också =)

 9. säger:

  Och den här veckan ska det visst bli ännu varmare. Över 30 grader på torsdag låter faktiskt ganska vidrigt. Lite för “vackert väder” för min del. 😉

  1. Karoleen säger:

   Usch, ja, det låter inte speciellt skänt. Tycker så synd om min hund jsut nu, han flämtar hela tiden, trots att det inte är såå varmt. Vid 30 kommer han ju smälta bort, som tur är har vi både kylfilt, fläkt i bilen och AC.

 10. […] Hannele, Boklysten, Kina, Susie, Lillian, Bokdamen, BP, Mrs Calloway, Debutsky, Ingrid, Gerd, Karoleen, Åsa, Sara, Hanna, […]

 11. […] Monika, Anette, Hannele, Boklysten, Kina, Susie, Lillian, Bokdamen, BP, Mrs Calloway, Ingrid, Gerd, Karoleen, Åsa, Hanna, Pärla, Tant Augusta, […]

Kommentarer är stängda.