Festivities

Midsommar 2020

Det blev inte riktigt som vi planerat på midsommar och vi hamnade hemma istället firandes bara vi tre. Och det är inte alls fy skam men kanske inte vad vi hade planerat från början. Men men vi hade en lugn och underbar Midsommar ändå! ?

Frukost och morgonprommis och solen stod redan högt och spred sin underbara värme. Älskade prästkragarna är så praktfulla med det härligt värdet!

Adde och jag tog en snabbtur till CG i Mantorp för att nödproviantera med lite färskpotatis och jordgubbar. På andra ställen i Linköping pågick det stora Jordgubbskriget och folk stod i kö i 1,5 timme för att få Jordgubbar, hysteriskt. Och vissa fick inga heller… ?

När vi kom hem tog vi en liten siesta i sängen med Bullen som var så lycklig att vi kommit hem igen, trots att vi hade varit borta någon timme. Bullen är så söt när han lägger huvudet på baktassarna när han sover.

Sen gick vi ut och spenderade ett par timmar i trädgården. Vi planerade grönsaker, planterade om plantor, fixade plats för drivbänken och annat. Jag gick även en runda och kollade rabatten som börjat ta sig bra. Växterna som vi köpte kring påsk har börjat bli ”något”. Yay!

När vi stekt i solen i ganska många timma och hunnit med allt vi ville, men också kände oss ganska färdiga med solen för nu, så gick vi in en sväng för att slippa solsting och att bränna oss. Vi har ändå lyckats bli lite bruna utan att bränna oss en enda gång i år. ??

Sen när det började bli sen eftermiddag och hungern började göra sig påtaglig så började vi fixa med maten. Adde rengjorde färskpotatisen á la Morberg med högtryckstvätten. Går riktigt bra och snabbt! ?

Jag fixade en drink medan Adde satte på potatisen på grillen. En lemonad med jordgubbar prefekt Midsommardrink.

Vi hade missat att köpa rom till romsåsen så det fick till att bli en ”hemmaslagen” Hollandaisesås. Som om jag får säga det själv var magiskt god! En kallvattnet som blev så bra tillsammans med den feta laxen. Ett eget recept som blev snålare än vanliga såser men med mycket mer smak. Jag fixade sallad och Adde la laxsidan på grillen.

Sen avnjöt vi kanske godaste sommarmaten någonsin. Vi serverade laxen med räkor för att lyxa till det lite. Solen sken och kvällen var varm och skön. En riktigt härlig middag i trädgården. Och färskpotatis är så gott, älskar det!

Till efterrätt åt vi obsena mängder jordgubbar med vaniljvisp. Alltså, det finns inte mycket som är godare än svenska jordgubbar. Sommarens första och förhoppningsvis inte sista. Mums!

Kvällen var ljummen långt in sent och jag satt ute på bron och bara njöt av kvällen vid 22. Vackert och solen hade färgat hela himlen rosa…

Än var det inte mörkt, och på årets längsta dag blir det ju aldrig riktigt mörkt. Härligt!

En härlig och lugn midsommarafton, utan måsten och åkande. Det är väldigt skönt att slippa men samtidigt så är det alltid trevligt att umgås med familj och vänner! ?

Du kanske också gillar…