Blog

Fem en fredag: Sommar II

Fredag! Yay, äntligen, ytterligare en tuff vecka, med både strul och komplikationer men det ska vi inte tänka på nu. Drömde mardröm inatt att jag fick ett väldigt kryptiskt mejl från VDn om att jag behövde ta fram något till honom, men jag kunde inte förstå vad han var ute efter… brukar bli så när det är lite mycket som händer i min hjärna.

Idag fanns det helt enkelt inte tid till att göra Fem en Fredag under dagen, så det får bli en Fem en Fredag på kvällen istället ? Har varit mycket idag och det är bara nån halvtimme sedan jag stängde ner jobbdatorn för dagen. Men ibland är det sånna veckor…

En liten Karro hemma hos Farmor och Farfar

Fem en fredag med temat Sommaren hos ElisaMatilda ☀️

Brudarna vid Pyramiderna 2001, tjejerna kom ner och hälsade på över nyår.

1. Hur spenderade du somrarna som barn? Eftersom vi bodde utomlands när jag var liten och yngre, är mitt minne av mina somrar våra heliga 4-5 veckor i Sverige varje sommar. Det spelade ingen roll var i världen vi var jag visste alltid att vi skulle ”hem till Sverige” på sommaren. Och så åkte vi alltid en kortare sväng till Egypten.

15 år och vi ska iväg på äventyr… vad vet jag inte men nåt kul garanterat!

Hemma i Sverige, i huset som alltid funnits, kantades Somrarna av kompisar, utflykter, bad och skoj. Och jag var så tacksam över att jag hade mina fina flickor att komma hem till, Berget, Grevinnan och K2, var alltid tillgängliga för häng! Vi cyklade till Kvarnsjön och rostade marshmallows, spelade Tjejsnack eller kollade på Skräckfilmer.

Berget tänder brasan vid Kvarnsjön för grillning av marshmallows och Vingummi. ?

Och när det inte var kompisarna så hängde vi alltid med Farmor och Farfar. De praktiskt tagit bodde hos oss, trots att de bodde bara 5 minuter bort med bil. Och varje sommar på pappas födelsedag ställdes det till med en stor fest och alla som ville fick komma. Och festerna är några av mina varmaste minnen, glädje, god mat och vänner och familj i en salig blandning.

Och när vi var i Egypten var det släkthäng som gällde. Oftast bodde vi på hotell men var var hos Mormor hela tiden. Och sen gjorde vi utflykter till Pyramiderna för att se om de stod kvar. Mina kusiner och jag var alla i samma ålder och vi hängde mycket och länge. Sprang och köpte grillad majs från gatustånden och shoppade blandband, nagellack eller smycken i butiken bredvid Mormor eller spelade kort och lyssnade på musik i Morbrors rum.

Jag, Mormor och min kusin Rania som är född samma dag som jag, samma år ?

2. Hur spenderar du sommaren i år? Hemmavid, förhoppningsvis med små utflykter. Men vi har ett tak att byta och en altan att påbörja så det blir nog inte så lugnt ? Förhoppningsvis kan man börja umgås med folk snart igen, att träffa familjen och vännerna vore trevligt!

3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går? Vi skulle ha åkt till Skåne för att fira Svärföräldrarnas födelsedagar, Svärmor har precis fyllt 70 och Svärfar fyller 75 snart. Men även 2 veckor i Höllviken var planerade men det ställdes också in. En Iron Maiden konsert, ett bröllop och en massa andra inplanerade saker som helst enkelt får vänta!

Höllviken 2019

4. Vilken är favoritsysslan på sommaren? Ligga i en hängmatta i solen med en bok.

5. När brukar du ta första doppet? Alltså, det är faktiskt helt galet men jag badar väldigt sällan numera. Jag kommer knappt ihåg när jag badade i Sverige senast, men det var säkert förra året nån gång. Jag är ingen badkruka egentligen men jag prioriterar inte ett bad. Jag sa till Adde för någon månad sen att vi borde åkanoch bada men sen kom regnet ? Men vi kanske tar ett dopp snart ?

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. säger:

  Låter som härliga och händelserika barndomssomrar 🙂 hoppas du trots ändrade planer får en härlig sommar!

 2. Egypten låter så annorlunda, härliga somrar ni haft.

 3. säger:

  Vilka fantastiska somrar du måste ha upplevt som barn. Jag kan tänka mig hur härligt det måste vara att åka till Sverige och tillbringa några veckor här.
  Tänk vad vi ska krama våra nära och kära när det här coronaeländet är över!!

 4. Så spännande det måste varit för dig att åka till Sverige på semester :).

 5. Paula Merio säger:

  Du har många o varierade minnen från barndomen. Kommer på mig själv att tänka att jag nog var rätt ensam. Inga andra barn i släkten, bara gamlingar tyckte jag då. De var förstås yngre än vad jag är nu, men till att leka med dög de inte. Berikande också att få höra hemma i flera kulturer o i olika länder.

 6. Kina Hellquist säger:

  Vilka härliga barndomsminnen du har!

 7. jag gillar svenska semestrar och somrar även om det är regnigt och kallt så är det grönt och vackert

 8. säger:

  Vilka härliga minnen från din barndom. Å vilka roliga namn dina kompisar har. Det måste ha varit härligt att besöka Egypten och ha familj där. Då får man ju se de riktiga Egypten, inte bara alla turistfällor.

 9. säger:

  Härliga och varierade minnen från barndomen du har! Måste ha varit jätteroligt att besöka Egypten och ha familj där. Vi är lite lika när det gäller femman, bodde i vatten som barn, men numera blir det sällan, är ingen strandmänniska och lite av en badkruka 😉

 10. Vilka härliga barndoms somrar. Träffa hela släkten i Egypten och ha kusiner i samma ålder gör ju det hela ännu bättre. . Kan tänka mig att de är fint där. Min gubbe skulle gärna vilja se alla pyramider men de tror jag han får fortsätta drömma om ?
  Jo denna sommaren får man ägna sig åt att drömma om hur bra nästa för hoppningsvis blir. Men en sommar hemma vid är nog trots allt inte fy skam. Många lever ju så varje sommar. Synd att missa er Skåneresa, men de kommer fler tillfällen.

  Kramiz

 11. […] Kina, Susie, Lillian, Bokdamen, BP, Mrs Calloway, Ingrid, Gerd, Karoleen, Hanna, Tant Augusta, Karoleen, Saija, Inger, Hanna, Anki, Marit, Debutsky, Teskedsgumman, Emilie, Yolanda, […]

Kommentarer är stängda.