Blog

Fem en fredag v. 6: Sinnen

God morgon! Fredag igen, hur gick det till? Galet egentligen, iofs har veckan varit lång för mig då jag har haft migrän hela veckan med en ordentlig kulmen igår eftermiddag så det blev sängläge för att synrubbningarna och illamåendet blev för mycket helt enkelt. Ligger i fortfarande men det blir bättre allt eftersom, jag har bälgat kaffe, Cola och vatten och det har gått lite sådär…

Många espresson har drukits!

Och Fredag vet ni ju vid det här laget betyder Fem en Fredag hos ElisaMathilda och veckans tema är Sinnen. Lite lättare frågor denna gången som inte riktigt inbringar några längre svar så det blir lite lättare inlägg denna vecka! Började svara frågorna i morse när jag låg i sängen men så hann jag inte klart, så det är lite olika svar kanske, men det får vara så =)

Vad ser du till höger om dig? En sovande Adde! Idag är vi trötta och Adde var ute med Max vid 4, och sen somnade han om, men jag har varit vaken sen 5. Tröttis!

Inte en bild från idag men jag tycker den är lite söt ☺️

Vad känner du med din vänstra fot? En tungt sovande Max. Jag ligger med lite uppdragna ben, lite 90-grader på ben och Max ligger i ”hålrummet” som mina ben skapar. Så vi ligger rumpa mot rumpa 😂

Vad hör du utanför? Ingenting, det är helt tyst här ute på landet. Och nu när vi har mycket snö dämpas ljudet massor.

Soluppgång på landet…

Vad doftade senast gott från köket? Jag värmde några kanelbullar som mamma lagt i vår frys här hemma, det luktar himmelriket för mig. Jag har världens snällaste mamma som alltid tar med sig påsar av bullar, gifflar och färskt bröd när hon kommer och sen kan jag ta fram ur frysen och njuta av det senare. Det är rikedom det!

Vad smakade du senast? Drack just en klunk vatten, men just smakmässigt är det nog en kopp kaffe till frukosten.

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Den bullen ser god ut!

  1. Karoleen säger:

   Det var den, mycket 😉

 2. säger:

  Så jobbigt det måste vara med så svår migrän. Själv har jag aldrig haft det, men yngste sonen hade ett elände med det under flera år.
  Hoppas att du trots all kommer att få en fin helg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, det känns som att det är påväg bort så vi får hoppas att det avtar 🥰

 3. säger:

  Frysta bullar som värms i micron smakar mums!
  Hoppas du mår bättre nu!
  Ha en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, det är rikedom! Tack! =)

 4. säger:

  Vilken snäll mamma du har! Jag vill också gärna bidra och överraska barn och barnbarn, dessvärre fixar jag ingen bakning, men gott käk brukar det bli. Nu är det typ ett år sedan vi sågs och umgicks.
  Den där sängkompisen, mmmmm så mysig

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, hon är bäst! Ledsen att det gått så lång tid för er att träffas, hoppas snart ni får träffas <3 Han är inte dum alls 😉

 5. säger:

  Usch och fy för migrän! Lider också av migrän sedan 13-årsåldern, och vet precis vad du pratar om. Kan dock lova att migränen blir bättre (läs: kommer mera sällan och medför mindre huvudvärk och illamående) efter klimakteriet. Ja, jag vet att det inte är en tröst, men kanske nåt att se fram emot.

  Bilden på Max och Adde är helt underbar. Love it!

  Gillar inte att äta kanelbullar, men bara ÄLSKAR doften:-)

 6. migrän är förfärligt. hade gärna lagt bullar och bröd i dotterns frys men det är ett år sedan jag såg dottern, svärsonen och barnbarnen. jag bakar hellre än lagar mat.

 7. säger:

  Under mitt yrkesverksamma liv led jag av migrän, men sedan jag gick i pension för mer än 10 år sedan så har jag ätit en (1) migräntablett. Fast hela den här veckan har jag haft en molande huvudvärk. Men det går inte att jämföra med migrän!!

 8. säger:

  Ajaj … migrän är inte kul alls. Led av det under många år, från puberteten och framåt, men nu är det nog 5 år sen senast … efter att jag blev pensionär är det som bortblåst med de läskiga migränattackerna.
  Mysiga bilder till dina svar!
  Önskar dig en fin helg!

 9. Åh vad jag saknar Santos när jag ser din bild! Det var så mysigt att ligga i sängen med honom tryckt intill ryggen och alltid med huvudet nedåt. Vi har ju haft tre hundar och alla har haft sina olika ideér om hur och var exakt dom ska ligga – men alla i våra sängar förstås!!
  KRAM/Susie

 10. Det är så mysigt att sova med husdjuren, hos oss är det katterna som ligger i våra sängar och det får de gärna fortsätta med.

 11. […] Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Hanna, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Anki, Debutsky, Saija, Ingrid, Evelina, Anna, Efwa, […]

Kommentarer är stängda.