Fordon

Maiden voyage

I lördags hade vi våran första resa med våran nya båt. Det var jättefint väder och förmiddagen och vi skulle fixa lite innan vi kunde åka iväg. Först var vi tvungna att se till att sätta fast bakre ljusen samt LGF skylten bak på båten, eftersom den bara går 30 km/timmen. Sen var det ju att lasta och sätta båten och kärran på bilen och åka iväg.

Men vi var tvungna att åka förbi stan och sen vidare till iläggningsplatsen på Lindö. Dock blev det ett ganska långt stop på stan eftersom Clas Ohlsson inte hade sakerna som Adde ville ha, samt min lilla tvist med en lapplisa, som för övrigt var jättesnäll och trevlig!

Sen blev det ett stop på Sibylla eftersom det började bli ganska sent och vi var hungriga. Varsin god hamburgare med ost – satt fint. En sväng förbi Hemköp för lite fika för att hålla oss på vår långa båttur =)

Sen bar det av till Lindö och iläggningsplatsen vid småbåtshamnen. Väl på plats och eftersom Adde har bara tittat på 1 gång vid en iläggning så var vi lite smått nervösa. Sen eftersom vi hade URK:en eftersom vi inte har någon dragkrok på Forden, så var vi lite oroliga att URK:en skulle orka dra upp båten.

Men Adde bakade ner bilen och båten för rampen, som var EXTREMT brant, jag satte mig i bilen och tryckte allt jag hade på bromsen och Adde vinchade ner båten i vattnet. Sen körde han bort båten till bryggan och därefter kom han tillbaka till bilen och körde upp bilen till parkeringen. Jag försökte en gång men låt oss säga att det kanske inte fungerade så jättebra. URK:en och jag är inte riktigt vänner i start i uppförsbacke.

Vi tog med oss all packning och gick ner till båten och sen bar det av på våran premiär resa. Tyvärr såg det väldigt grått och trist ut men vi hoppades på att vi skulle slippa regnet. Här ser man en del av småbåtshamnen och dom inte så små båtarna som finns där, just den båten till höger på bild, Flamingo var väldigt vacker. På nedre vänstra hörnet ser man även våra nya blåvita dynor, som är väldigt bekväma och fina =)

Det är en pirr runt småbåtshamnen och här kommer vi precis ut vid pirren. Här ser man även att det var blå himmel och solsken borta i horisoneten.

Hela Lindö har ju otroligt vackra hus längst vattnet och det är inte så att man blir lite avis för att själv bor där. Och massor med moln – mörka moln.

Båten gick bra och fort kan vi ju lungt säga och Adde såg väldigt lycklig ut när han körde =)

Så passerade vi andra vackra båtar, men vi åkte mycket fortare, hihi =)
Här börjar det ju se ut som att vädret kunde bli lite bättre, lite blåare himmel och lite mer sol. Och det är ju alltid lite spännande att se fabriker på lite nära håll, sånt som man bara sätt från motorvägen. Den lilla fyren var också jättefin, skulle velat fota den lite mer men tyvärr hade vi inte systemkameran med oss.
Här ser ni fyren lite bättre och den lilla kobben som den satt på. Vackert eller hur?
Sen bestämde vi att vi skulle stanna till lite och lägga ankare och fika lite. Mycket vackra träd längst med strandlinjen. Vi åkte längst med stranden för att hitta några bättre iläggningsplatser.
Lyxfika 😉

Sen fick jag köra båten, hela vägen runt Esterön och tillbaka till småbåtshamnen. Det var ganska långt och det var lite ryckigt i början men efter ett litet tag så gick det bättre och då kunde jag åka riktigt fort =) Lite läskigt och men mycket roligt. Det gick till och med väldigt bra att lägga till vid bryggan.

När vi kom tillbaka till hamnen var det dags att packa ur båten och få upp den ur vattnet på samma uberbranta ramp. Jag var extremt nervös och såg hela tiden framför mig hur URK:en låg på botten och det bubblade från den. Det var inte en rolig syn.

Det blev samma procedur fast omvänd för att ta upp båten. Adde körde ner båten och släpet till vattnet och jag hoppa in i bilen för att hålla hårt på bromsen. Adde spran iväg och körde fram båten till kärran och började vincha upp båten. Allt gick vägen med vinchningen och vi fick upp båten på släpet och satte fast den. Sen började helvetet – i alla fall för mig. Adde satte sig i bilen och började med att köra upp båten för rampen. Efter 1 motorstopp och 2 handbromsåtdragningar fick han upp båten. Min hjälte!!! URK:en orkar inte riktigt dra upp hela båten, men mycket var det rampens fel, den var verkligen brant.

Efter mycket om och men, kom båten och bilen upp…

Oj, vad nervös jag var… Men Adde är ju duktig så egentligen borde jag väl inte vara orolig alls 🙂

Premiärturen var helt underbar, och vi hade det verkligen jättekul! Vi är glada att vi har skaffat båt och nu ska vi se till att åka ut lite innan det blir för kallt.

Svärmor, URK:en mår bara fint och har varit jätteduktig. Både bilen och båten kom hem utan några problem.