Funny

F*cking finally

…10 år för sent. Landshövding Per Unckel har nu sagt ja till ytterligare en motorväg förbi Stockholm. En motorväg som gör att bilister som ska genom Stockholm kommer slippa att åka genom Stockholm på E4 och dras med alla andra 1000-tals bilister som utgör det extrema trafikproblemet som finns idag.
Tyvärr kommer det dröja innan planeringen är klar och sen tar det 8 år innan det är färdigbyggt så än ska vi väl inte ropa hej, men det är i alla fall en start. Dom senaste 6 åren har jag bott i Uppsala och åkt till mina föräldrar i Järna nästan 1 gång i veckan och det har gjort att jag troligtvis har spenderat ca 3,5 timmar i bilen varje vecka. Så det är några timmar jag skulle vilja ha tillbaka ;).

Så här ser projektet ut:
Sträckning: Kungens kurva – Häggvik, 20,7 kilometer, varav tunnlar 16,0 kilometer.
Typ av väg: Sex filer, 90 kilometer i timmen.
Byggstart: Tidigast 2001.
Byggtid: Åtta år.
Prislapp: Över 20 miljarder kronor.
Finansiering: Ej klar.

Jag undrar så klart var dom ska få ihop pengarna för att bygga projektet? Och sen står det byggstart tidigast 2001, betyder det att dom redan har börjat eller är det ett feltryck? Ja det finns många frågor, men dem kommer vi ju inte få veta på ett tag, för det är ju inte 100 % säkert att det blir av…

Update: Som Henke påpekat så är det 2011 som gäller och inte 2001. Ett faktafel som DN har rättat.  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…