GDS/DIY, OakNose

Lördagen

Vi började helgen med en långpromenad tidigt på morgonen med Max. Vi hade ju en ganska full helg så det var bara att sätta igång. IMG_0034.JPG
Så blev det hårdkokta ägg på smörgås med finfina ägg från Oplunda ecoägg.
IMG_0037.JPG
Sen var det bara för Adde att sätta sig i den nyaste leksaken… En grävare!
IMG_0044.JPG
Inne fixade jag med inomhus grejer för lillkillen kunde ju inte vara ute i leran och sen var det lite lite läskigt med grävaren. Så han röjde rövare ett tag sen la han sig en stund och somnade som en stock. Långpromenad och lek tar ut sin rätt =)
IMG_0045.JPG
Hansson kom förbi för att hjälpa till och det skulle grävas för fiber samt att ta bort buskar och gräva lite gropar för äppelträd. Sen är det ju även lite prov för att se hur svårt det är med grävare och om vi skulle möjligtvis kunna gräva dräneringen själva.
IMG_0050.JPG
IMG_0054.JPG
Sen när det var klart så testade pojkarna att gräva lite vid huset och lyckades gräva ett stort hål, ja, på en av kortsidorna av huset. Ett försök till dränering, och tydligen gick det bra…. Men nu har vi också ett stort hål bredvid vårt hus och intill torkrumsfönstret =)
IMG_0058.JPG
IMG_0059.JPG
Sen när det blev mörkt och pojkarna var täckta av lera upp till knäna fixade jag lite middag. Till förrätt blev det kantarelltoast till pojkarna av Addes kantareller , jag gillar ju inte kantareller och en räktoast till mig. Det blev en ugnsstekt hjortfilé med potatisgratäng. MUMS!
IMG_0061.JPGIMG_0060.JPG
IMG_0063.JPG
IMG_0062-0.JPG
IMG_0064.JPG
IMG_0066.JPG
EN riktig heldag med massor gjort och en trädgård som numera ser ut som en leråker men det är ju rätt årstid för det =) Sen imorgon blir det ju mer grävande… Kul! =)

Du kanske också gillar…