Bibbi.Ulf, Mom-Dad, Ove.Lillis, Rulle, Uppsala

Uppsala

Lördag morgon och vi hoppade in i bilen och styrde norrut med kaffet i högsta hugg. Vi skulle ta en tur till Uppsala för att fira Fasters födelsedag.

Vi tog vägen via Strängnäs och Enköping istället för E4:an för lite variation och det är ju i närmare den vägen. Vi tog frukost på rull, jag hade förberett frallor med ost och lufttorkad skinka. Inte alls tokigt.

Vi kom fram i Uppsala, mina gamla hoods, på tidiga eftermiddagen och åkte mot Gamla Uppsala för att ta en tur med Max. Det var så mycket folk vid Högarna så vi åkte mot Storvadsbadet istället. Aldrig varit där tidigare men det var otroligt fint!

Vädret var perfekt för en härlig höstpromenad med mina killar.

Under mina 6 år i Uppsala älskade jag varje minut och en stor anledning var naturen. Älskar’t!

Fint!

Under tiden vi var vid badet var det både människor och hundar som badade. Såg väldigt mysigt ut!

Och efter en tur i solskenet åkte vi mot Svartbäcken för att träffa födelsedagsbarnet.

Mamma och pappa, Ove och Lillis samt Rulle hade redan kommit och hela gänget satt och spelade Maxi Yatzy, och Mamma fick precis Yatzy när vi klev in genom dörren.

Varje gång jag kliver innanför dörren hos min faster så kommer det ett lugn över mig, en påminnelser om alla hundratals kvällar jag spenderat i deras soffa eller vid deras matbord. Skrattat, gråtit, bett om råd och blivit omhändertagen ❤️

Adde och jag fick en kopp kaffe och en supergod appelkaka till fika. Mums!

Hemma hos Bibbi och Uffe är det alltid vackert och färgglatt. Hemtrevligt och mysigt!

Sen var det dags för födelsedagsmiddag och värdinnan hade duktat vackert och planerat trerättersmiddagen in i minsta detalj.

Förrätt: Renskav- och trattkantarellssoppa toppad med crème fraiche, lingon och persilja. Kolla bara färgerna!

Till förrätt serverades Campo Viojo Cava, ett bubbligt vitt spanskt fylligt vin. Inte alls tokigt!

Till huvudrätt hade kocken verkligen fått till en fullträff! Rosa lammracks, aubergine- och haloumirullar på en bädd av risotto med smak av tryffel. Oh my god!

Så gott! Lammet var perfekt, risotton lika så! Jag tog om flera gånger och det var magiskt gott! Kocken och hennes hjälpreda var ett sagolikt team!

Ute började det skymma och jag var så mätt och belåten, det tror jag alla var. Med detta gänget så skrattar man tills det gör ont i magen och vi har så roligt! Vi pratar om dem som inte finns med oss längre, dom som inte kunde komma idag och alla vi saknar. Vilket härligt gäng!

A tog en prommenad med Max, och bordet dukades av. Värdinnan och värden fixade fika medan nån viktigt diskussion pågick.

Kaffe i vackra Blå Blom-servisen och det är något med att dricka i en servis.

Och till kaffet en Citronpaj, så härligt syrlig att det drog i kinderna. Precis som sig börs!

Efter en underbar eftermiddag och kväll i Uppsala tackade vi värdparet för att vi fick komma trots att vi bjöd in oss själva och lämnade Uppsala med energin på top! ❤️

Du kanske också gillar…