Blog

Fem en fredag v. 26: Värme

Ain Soukhna, Hurgada Egypten. Inte så tokigt ställe att ligga och mysa i solen!

Hur svalkar du dig helst i värmen? I havet. Jag är en riktig fisk och älskar både havet, bruset, vågorna, och kraften. Bästa ever! Men jag gillar också sol och värme, tror nog att det har lite med mitt Egyptiska-arv att göra, dock hatar min mamma solen, så det är ju lite kul =) Att spendera dagen på stranden tillsammans med en bra bok är ju min typ av dag. Men sen vi fick Max har det inte blivit så många sånna dagar, då hund och värme/stränder inte riktigt går ihop. Så jag kör i solen i trädgården istället där Max kan ligga i skuggan. Tyvärr har vi ju dock ingen pool, men om jag får bestämma blir det på längre sikt, vi har ju en perfekt tomt för att ha stor pool =) Just för tillfället dock blir det mest att vi går in i vårt tegelhus för att svalka sig, och i källaren är det ju behagliga 18 grader =)

Vad för törstsläckare föredrar du? En iskall Cola Light/Zero med is och citron är ju svårslaget. Men vanligt hederligt iskallt vatten är inte dumt det heller, och med våra Glacial-flaskor så har vi iskallt vatten varje minut av varje dag! Så bra!

Förändras dina matvanor under sommaren? Nja, egentligen inte, men vi grillar ju så klart mer på sommaren, men matmässigt är man inte lika hungrig tycker jag. Att äta vattenmelon till middag är kanske ett alternativ på vintern p.g.a. flera anledningar, men en vattenmelonsallad är grönjävligt gott på sommaren.

Marriott Hotell i Zamalek i Cairo

Hur varmt är för varmt? Jag har upplevt det flera gånger, men oftast har det varit utomlands. När Adde och jag hade vår bröllopsfest i Egypten 6 augusti 2008 var det 48 grader, och det var VARMT, men vi höll oss inomhus på dagen och sen var vi på Marriott Hotell, där festen hölls, hela kvällen och natten. Även i Dubai har vi upplevt liknande temperaturer men man håller sig inne för att försöka undvika värmen. Men det man ska tänka på är att i dessa länder är oftast värmen TORR och då känns det inte lika varmt. När det blir en fuktig värme blir det varmt, tungt och svettigt och i Sverige har vi ibland en väldigt fuktig värme som känns ganska mycket värre.

Vad är mest glädjande med värme? Jag glädjes hela tiden av värmen, jag tycker det är så jätteskönt! Jag vill ha sol och värme på sommaren och sommaren i Sverige tycker jag är absolut mysigast. Jag skulle aldrig få för mig att resa utomlands just på sommaren! Jag glädjes mest år energin som jag fylls med när jag får sitta/ligga i en solstol och bara njuta!

Du kanske också gillar…

16 kommentarer

 1. i verkliga livet svalkas kroppen snabbast av rumstempererade drycker 🙂

  1. Karoleen säger:

   Jo då, det vet jag ocks. Men jag njuter inte speciellt mycket av ett glas rumstempererat vatten eller dryck, det är ganska blää tycker jag =) Det behöver vara allt för att jag ska dricka det överhuvudtaget =)

 2. säger:

  Läckra bilder blir riktigt sugen på melon och cola – kanske inte tillsammans, men ändå 😉 ha en bra helg!

  1. Karoleen säger:

   Haha, nej det kanske inte är ett vinnande koncept! =) Detsamma!

 3. Helt klart är man inte lika hungrig på sommaren. Vattenmelon var billigt på ica nu såg jag, så den ingår nog i veckohandlingen på söndag. 😉

  1. Karoleen säger:

   Nej, så kan det vara. Mycket melon går åt här i alla fall =)

 4. Pirjo Saloniemi säger:

  Strandliv har jag aldrig riktigt förstått mig på men det har nog mycket att göra med att ja inte tål sol

  1. Karoleen säger:

   Nej, det är ju så vi är alla olika =)

 5. jag håller med. åker aldrig utomlands under den svenska sommaren. jag vill vara ute så mycket som möjligt. sitter helst i skuggan med en bok. förr tryckte jag ihärdigt på stranden med en bok. spännande med bröllop i Egypten

  1. Karoleen säger:

   Det är ju så fint på sommaren, så man vill ju inte missa det =) Jo, det var lite av ett annorlunda bröllop, men häftigt också. =)

 6. säger:

  Jeg er virkelig glad for at vi ikke har temperaturer på 40 tallet hos oss, mer en varmt nok når det blir over 30 synes jeg.

  1. Karoleen säger:

   Mmm… jo, i sverige vore 40 olidligt eftersom vi inte har en så utbredd AC-kultur.

 7. paulamerio säger:

  Ja du vet ju verkligen vad du pratar om, och har upplevt olika typer av värme. Likadant är det ju med kyla. -5 upplevs i Stockholm som kallt, medan man i Norrland inte reagerar då det är -15…
  Jag har faktiskt haft ett fejkat bröllop i tunisien en gång för hundra år sedan. Den riktiga vigseln gick av stapeln hemma i Sverige…Det var spännande värre.
  Passa på att njuta av den svenska sommaren och köp en lott så kanske du vinner poolpengarna!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så… Det är ju väldigt olika typer av värme och kyla! Bitande kyla vid kusten kan vara mycket mycket kallare än betydligt kallare temperaturer där det inte är fuktigt. Oj, ett bröllop i Tunisien, det låter nog som så som jag hade det också, för vi hade också vigseln hemma i Sverige och sen en bröllopsfest i Sverige och en bröllopsfest i Egypten, men i Egypten var det väldigt storslaget. Det ska jag göra, poolpengar är inte så dumt att vinna =)

 8. säger:

  Du slår mitt upplevda “värmerekord” med fyra grader. Det var i Turkiet och Marmaris där vi satt i skuggan hela tiden och det var 44 grader. du har rätt, det är en helt annan värme i och kring Medelhavet. Dessutom är ju människorna där vana vid heta somrar. Det är vi ju inte här. Men precis som du älskar jag värmen som råder just nu. Bara att njuta!
  Fantastiskt fina bilder! Vilken fotograf du är:-)

  PS. Mitt antivirusprogram “hade säkrat ett hot från din blogg”, men lät mig åtminstone kommentera den här gången. Alltid nåt;-) DS

  1. Karoleen säger:

   Jamen det är det, jag älskar också värmen, det är så skönt och man tankar energi =) Tack snälla, det var väldigt vänligt! =) Jag älskar ju fotografering och försöker få till bra bilder! Hahaha, märkligt, känns som att ditt antivirusprogram har bara bestämt att inte gilla min blogg =) Ha en fin dag!

Kommentarer är stängda.