Blog

Fem en fredag v. 40: Irritationsobjekt

Fredag och denna vecka har varit en LÅÅÅÅNG-vecka… Men det är strax helg, men tyvärr är helgen inte någon superfest denna gången, då det är hemmahelg med hemmafix för mig. Sen blir jag gräsänka på söndag i en vecka och det var länge sen sist. Jag tror faktiskt inte att jag varit gräsänka så länge på många många år, säkert nån gång i början av Addes och min relation, 15-ish år sedan…

Dagens tema på Fem en Fredag hos Elisa Matilda är Irritationsobjekt, som är ett intressant ämnen att fundera på.

Vi älskar att äta på nya restauranger och när vi testade Jord i våras, var det nästan en fullträff, så nära man kunde komma. Superbra service, otroligt god mat och trevlig atmosfär!

1. Vad retar du dig på när du går ut och äter? Dålig service och att övriga gäster låter extra mycket. Det finns inget värre än kypare som hatar sitt jobb och det syns på allt dom gör. Hela upplevelsen förstörs och jag kan bli sjukt irriterad. Jag kan förstå att vara kypare är kanske inte det roligaste jobbet i hela världen, men det innebär inte att gästen ska behöva drabbas av det. Jag är på inget sätt en jobbig gäst och dricksar alltid om jag uppskattar maten och servicen, men tycker att man ska få en trevlig upplevelse som matgäst.

Pausa!

2. Vad retar du dig på under tv-tittande? Oj svårt, jag brukar inte störa mig så mycket under tv-tittande förutom om dem man tittar med pratar om något helt annat utan att pausar tv’n. DET kan störa ihjäl mig, jag vill inte missa något 😉

3. Vad retar du dig på när det kommer till språk/grammatik? Sär skrivningar… 😉 Det kan vara jobbigt i en text men samtidigt är jag inte på något sätt en språkpolis, snarare en formatpolis. Jag tycker det är väldigt irriterande om typsnitt är olika. Jag är mer visuell och tycker sånt är mer irriterande. Jag har själv haft svårt med stavning och grammatik då jag är uppvuxen utomlands och lärde mig svenska efter att vara flytande på engelska och arabiska. Och då har man ju redan ett flow i språket, som inte alls är rätt till svenska språket. När jag flyttade “hem” efter studenten var min svenska ganska undermålig men jag tycker själv att den har blivit bättre. Bättre inte bra!

4. Vad är något du retar upp dig på i hemmet? När det ligger saker framme hela tiden och att det ser ostädat ut. Jag skulle om jag hade mer ork ha ett välstädat hem med allt undanplockat, men det ser tyvärr inte riktigt ut så hemma hos oss. Vi lever i vårt hem och då ligger det saker framme överallt. Men jag går runt och plockar och muttrar och irriterar mig över att Adde inte plockar undan sina saker. Och Adde muttrar om att jag gömmer hans saker 😉 Men ta undan dem själv då, gubbtjyv! =)

5. Vad är något du gör som retar andra? Det beror nog på vem man frågar, jag gör säkert mycket irriterande 😉 Adde tycker nog att jag smaskar när jag äter, Hansson tycker att jag är omständlig när vi är och handlar, mina kollegor tycker nog att jag säger ifrån för mycket och min familj kan nog irritera sig över att jag är överkänslig. Men jag tycker nog att jag är ganska söt trots allt 😉

Du kanske också gillar…

5 kommentarer

 1. säger:

  Är man söt brukar ju det mesta bli förlåtet!
  Ha en skön söndag!
  /Ingrid

 2. säger:

  Pausen på bilden ser skön ut! Det är trevligt med levande hem men blir lätt att grejer ligger både här och där hos mig har jag märkt, gillar att omgärda mig med böcker och annat där jag befinner mig 😉

 3. Jag brukar säga att vi har egentligen inga fel och brister som någon behöver irritera sig på. Vi är däremot väldigt olika som individer och olikheterna kan irritera den motsatta 🙂 Ja när de stökar till sig hemma blir de inte bra och man undrar ju alltid vem som stökar till det – de e inte jag 🙂
  Funderade på vad du menade med reklamfri TV, känner inte till att man kan få alla kanaler reklamfria. Cmore vet jag men de har ju bara 4:an, jag har bara vanlig Cmore, alltså inte TV4 reklamfri.

  Kramiz

  1. Karoleen säger:

   Med reklamfri tv tänker jag streamingtjänster typ Netflix eller Prime. Vi har ingen “vanlig” tv för det helt enkelt är inget vi tittar på, och vill vi se något på “vanliga tvn” så tittar vi på play och irriterar oss på reklamen 😉

 4. […] Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Susanne, Hanna, Ingrid, Marit, Anna, Karoleen, Bokdamen, Robert, Anki, Madeleine, Susie, Kina, Evelina, […]

Kommentarer är stängda.