Blog

Fem en fredag v. 43: På sistone

God morgon Fredag!

Oj vad denna vecka har flugit förbi men ändå så känner jag mig trött för att det har hänt massor. Och idag är jag extra trött då Max väckte oss strax efter midnatt och var väldigt tydlig med att han behövde ut. Sen hade jag väldigt svårt att somna om och det gjorde att jag låg vaken stundtals mellan 0100 och 0400…. Det tar på krafterna och jag är tröttare än trött!

Så många ljus som har tänts de senaste veckorna, mörkret är här…

Idag är det Fem en fredag, fredagsfukost på jobbet och sen kör vi på en lugn helg innan nästa veckas kalashelgen när någon *host host* jag fyller THE BIG FOUR O! Lite att fixa inför det, packa ihop allt som ska med till mina föräldrar och sånt. Sen ska jag börja läsa den senaste Kepler boken Spindlen, som jag längtat efter! Cabe har börjat läsa den och säger att den är mycket spännande!

Det är 12 år sedan nu i oktober vi träffade denna lilla krabaten i Indien!

Men först mina kära är det Fem en fredag med temat På Sistone hos ElisaMatilda.

Vad har du lärt dig på sistone? Hmmmm…. oj, igår lärde Cabe mig hur man lägger upp nya “team” i vårt schemaläggningssystem. Vet inte varför jag aldrig vetat det tidigare, men det har jag aldrig gjort, så det är nytt. Känns lite B att efter 6 år på avdelningen inte kunna något så enkelt, men så är det ibland. Tog också reda på vad ordet PARA betyder som i paramilitär eller para-olympics. Har undrat men aldrig vetat att vad det faktiskt betyder. Och för er som undrar betyder det “bredvid”.

Lill-Bengans är uppe på kontoret. Är det Halloween så är det

På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv? I onsdags var jag ganska trött och “deppig” och kände inte för något alls. Adde föreslog att vi skulle köpa pizza från PizzaTrucken som var på besök, men jag sa att jag inte var sugen och att vi kunde göra något hemma istället. Det blev Nachos med extra allt istället och det var riktigt riktigt gott! Jag brukar inte tacka nej till pizza och jag brukar inte ställa mig och laga “mat” när jag inte känner mig motiverad, men det hjälpte mot deppigheten och att vi sen tittade på en av mina favoritfilmer The Three Musketeers (där jag nästan kan hela dialogen) gjorde att kvällen blev räddad.

En av veckans luncher blev en finfin hamburgare….

Vad framöver fyller dig med förväntan? Att fylla 40 innebär ju att man går in i en ny fas i livet, eller något. Jag har egentligen inga problem med att bli äldre, det är snarare ganska trevligt, men det ska bli intressant då samhället ser en 30-åring och en 40-åring ganska olika tycker jag mig se… Men det får vi se hur det blir! Kalaset nästa lördagen ser jag också fram emot, det ska bli väldigt kul att få träffa familj och släkt som man inte träffat på länge och bara umgås och äta gott!

Dimman på vägen, vackert!

Vad går du runt och tänker på? Det mesta! Jag är ju en funderare av rang så jag funderar på allt och lite till, hundra gånger om. Jag spinner ofta vidare i tankarna också, så även om jag börjar med att fundera på något helt relevant så hamnar jag någon helt annanstans när jag är “klar”. Men det tror jag är att jag är extremt nyfiken och vill lära mig mer och mer… Och googlingar och sökningar tar mig från ett ord/en tanke till nästa och nästa.

Busens sköna stil, ligger med bakbenen i sängen och står upp med frambenen!

Vad planerade du inte för den här veckan? Toapappersbristen igår 😉 Haha, det är ganska ovanligt för att vara oss att missa när något i lagret tagit slut men ibland missar även de bästa “preppersarna” 😉

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. fin hund! inte kul att inte ha toapapper hemma. jag äter nästan aldrig pizza även om jag ibland kan tycka att det är väldigt gott. helst då napoletana/siciliana med sardeller. hoppas att solen fortsätter att stråla i helgen

  1. Karoleen säger:

   Tack! Jag tycker väldigt mycket om pizza, såklart godast med ”fin-pizza” men jag gillar ”svensk pizza” också. PizzaTrucken kör vedeldat och mer fin, gott men ibland vill jag vara lite duktig också 😉

 2. Jag kan tänka mig att den hemlagade middagen med Nachos, det är så gott. Jag hade nog tackat ja till pizzan direkt men visst blir det bra mycket mysigare att laga mat ihop. Snyggt räddat 🙂

  1. Karoleen säger:

   Mmm… det är gott med nachos och eftersom man kan anpassa den som man vill så blir det ju väldigt gott! Mmm… lätt att ta pizzan, helt klart! Ha en fin helg!

 3. sonen läste Tre Musketörerna, borde jag också göra

  1. Karoleen säger:

   Tycker jag! Den är väldigt bra!

 4. säger:

  Åh, du är på väg mot 40! Då önskar jag dig grattis och lycka till på den stora dagen!
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla!

 5. Violen säger:

  Jag skulle föredra Nachos framför pizza. Har aldrig gillat pizza, ser det som nödmat när inget annat finns att tillgå. Vilken härlig stil hunden har, ser väldigt koncentrerad ut.

  1. Karoleen säger:

   Haha, mmm, han är en väldigt knasig hund! Ha en fin dag!

 6. säger:

  Ibland kan det vara riktigt avkopplande att laga mat, gärna tillsammans med någon. 40 år, det var länge sedan! Vad jag minns klart från den dagen/natten var att en massa svartklädda “gubbar” slog in min bil i aluminiumfolie och satte en jätteröd rosett på taket. Hade en Renault 4:a och den såg ju ut som en kartong. Det blev ett fint “litet” paket! Hoppas din dag blir lika fin som min var!

  1. Karoleen säger:

   Hahaha! Låter väldigt kul idé! Ha en fin helg!

 7. säger:

  Vad kul att snart fylla fyrtio, minns det som en liten milstolpe 🙂 Hunden är söt! .Pizza gör jag lite då och då, vegetarisk med andra degar än de vanliga, gillar att experimentera;) ljusen är ståtliga, behövs verkligen ljus nu i tider som är mörka på många olika sätt. Ha en fortsatt skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Ja, jag tror jag känner glädje 😉 Ha en fin kväll!

 8. Vilken version av De tre musketörerna var det du såg? Disney+ har en version med Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Chris O’Donnell och Oliver Platt som jag gillar.
  Gamla äventyrsfilmer är kul, tycker jag.
  Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Yes, det är den jag älskar! Så mycket bra scener i den! Detsamma!

 9. säger:

  Hoppas ni hade åtminstone hushållspapper eller pappersnäsdukar hemma;-)
  Bilden med dimman är helt underbar:-)
  Bäst jag gratulerar i förskott till 40årsdagen:-) Att fylla 40 minns jag som “roligt”. Det “konstiga” börjar först när man fyller 50. Å 50årskriser de finns, jag lovar;-)

  1. Karoleen säger:

   Adde hittade en tillknölad rulle i en jaktväska 😉 Hushållspapper ska ju inte spolas ner så det fick bli att vänta 😉

 10. säger:

  Grattis i förskott på den stora dagen! Minns när jag fyllde 40, hade lite ångest, men det blev bra, vilken fest jag hade!
  Pizza är gott, vi gör Libapizza här hemma, snabbt och gott!
  Ha en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Tackar! Ja, det är lite skrämmande och spännande att bli äldre 😉 Ha en fin dag!

 11. […] Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ninni, corkystyle, Gerd, Biggan, Suzie, Karoleen, Violen, Hanna, […]

Kommentarer är stängda.