Media

Movie night

I fredags var det filmkväll på schemat. Älsklingen kom ju hem från Norrland på morgonen och jag kände mig lite allmänt små trött – så efter en liten snabbtrip till Skärholmen Centrum eller SKHLM på eftermiddagen så stannade vi till och hyrde film, köpte lite mat och snacks och intog våra platser i soffan. 

Först ut fick bli The Road med Viggo Mortensen. Filmen är baserad på boken med samma namn av Cormac McCarthy och är en post-apokalyptisk saga om en far och en son och deras resa söderut i ett kargt USA. 

Stundtals ganska seg och stundtals konstig, överlag en film som ingen av oss riktigt tyckte had någon poäng. Deras svårigheter och kamp blir nästan löjlig och konstlad och kanske lite töntig. Kändes som filmen Book of Eli all over again. Alltså ingen större hit… 

Sen blev det lite humor i stugan med filmen Cop Out med Bruce Willis (<3) och Tracy Morgan. En lättsam film om två poliser som blir suspenderade och har då tid att leta reda på den elaka typen på fritiden. Och självklart finns det ju en side-story, där Willis gör allt för att få ihop pengar till sin dotters stundande bröllop.

Lättsam, undderhållande, behöver-inte-tänka film som är perfekt för en sån där kväll där man bara vill försvinna in i filmens värld. Willis har gjort mycket roligare filmer, typ Die Hard 4, men den här är underhållande och precis som en aktionfilm ska vara…

Tredje filmen tittade vi på morgonen efter – vissa av oss somnade tydligen ifrån *host host*. Greenzone med Matt Damon, kommer man på att informationen som US-regering skickar ut till sina trupper, ang var terrorister håller hus, är felaktig och det blir en jakt för att leta reda på dels terroristerna dels vem det är som skickar ut felaktig information. Detta  är väl egentligen en Adde-film, men jag tyckte den var helt ok. Den utspelar sig i en krigs zon men egentligen är det inte så mycket mer krigsfilm. 
Matt Damon är sympatisk och en riktigt Amerikansk hjälte och den rollen gör han mycket bra. Matt Damon är ju trots allt en ganska duktig skådespelare… Filmen i sig är väl inget jag ser igen, men jag tyckte om iden, trots att det kändes lite som att filmen gjorts tidigare.


Movie night on Friday and we saw The Road, Cop Out and Greenzone. All in all – three good movies, although The Road was kind of pointless. Cop Out gave us a few laughs and Greenzone made us think… I guess all in all a good combination of movies.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
The pictures on this blog belong to me and shall not be used without me knowledge.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…