Fototriss · Photography

Fototriss: Kollektivt

Jag hittade en foto utmaning till som jag tänkte att jag skulle vara med och köra 1 gång i veckan. Den heter Fototriss

Fototriss är en fotoutmaning som startade i juni 2008 och som handlar om att du ska visa tre bilder på ett tema. Varje söndag läggs ett nytt tema upp här och då har du fram till nästa söndag på dig att publicera dina tre bilder på din blogg eller hemsida.

Fototriss del 106: Kollektivt

Jag tycker temat den här veckan blir passande eftersom Fototriss är något som skapas av alla er deltagare och därför ska ni få fundera på ordet KOLLEKTIVT och hur ni kan tänkas tolka det med era foton. Jag lovar att det finns flera sätt att tolka temat, så tänk kreativt! 

Dessa tre bliderna är tagna under våran 2 ½ veckors semester på Gotland i år, tyvärr har jag varit hemma och sjuk hela veckan så jag har inte kunnat ta några nyare bilder.

Första bilden är från Gnisvärde Fiskeby och för mig på tankar av kollektivt leverne – hela byn hjälptes åt och fiskade och försörjde sig själva genom att sälja all fisk de inte behövde själva. En ganska trevlig tanke – att jobba tillsammans för ett gemensamt mål, alla mår bättre desto bättre det går för alla…

Bild nummer två är tagen på Medeltidsmarknaden vid Nordegravar, under ett uppträdande av jycklargruppen TriX. En helt fantastisk eldshow som fick hela publiken, som troligtvis var många tusen, att kollektivt hålla andan och applådera omvartannat…. En helt underbar show och en helt fantastisk kväll!

Den tredje bilden är en bild från en innergård i Visby (vad var det det hette nu igen Anna?) där de hade en liten egen Medeltidmarknad med stånd, smidesarbete, resturang, museum och mycket mycket mer. Medeltidsmarknaden är verkligen ett bra exempel på hur bra det kan bli bara vi tänker kollektivt och jobbar mot ett gemensamt mål – en vecka av fantastiskt Medeltidsliv…

Detta är min tolkning av temat Kollektivt – kanske långsökt, men samtidigt känner jag inte riktigt att jag ville lägga upp bilder på bussar eller tåg. Det är inte riktigt jag…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .