Adde, Food, Hansson, Weekend

Helgen som var

I helgen var både Adde och jag lediga och eftersom vi jobbat ganska mycket båda två kändes det som att vi behövde en lugn helg trots att vi egentligen hade en del att stå i. Men det fick vänta, vi behövde ta det lite lugnt. Vi var katt och hönsvakter i helgen så vi började lördagen med att se till att hönsen kommit igång och att de hade mat. Mysigt med höns, något jag gärna också skulle vilja ha med tror att det är lite svårt med Max.  Grannarnas utskikt är inte fy skam inte. Tyvärr har inte riktigt vi någon utskikt från vårt hus, vi har inga fönster åt det här hållet. Men vi har ju våran kulle som vi tycker mycket om istället.
 Vi tog en långpromenad med Max och lekte av honom en del på morgonen. Han är ju oftast den som är tröttast av oss och går och lägger sig igen så fort vi kommer hem. Men det är bra att han får springa av sig lite. Känns bra för matte-hjärtat när han är lycklig.

Sen blev det till att tända brasan och fixa frukost. Det blev en amerikans frukost, eller delar av den i alla fall. Vi åt amerikanska pannkakor, äggröra, bacon, korv och champinjoner. Men det är inte en vacker maträtt, men ack så gott det är. Vi hamnade framför tv’n ock kollade några av veckans nya avsnitt i serier som vi följer och bara allmänt mys.

Till kaffet blev det efterrätt, dessa nya Funs. Gott från Pågen men kanske inte så nyskapande.   Max kom ut och gosade lite i omgångar. Gärna ligga på husse om man får… =)
 Sen tog vi ytterligare en promenad men denna gång i skogen, så att Max fick ut och sniffa lite i skogen.  
   Det är verkligen vackert i skogen där vi bor. Vi tycker det är så härligt att ha det nära till skogen.
 Sen fixade vi lite hemma, sånt som verkligen behöves göras. Adde var ute och fixade lite också, vi försöker fixa det sista med dräneringen innan vintern. Det är ju väldigt mycket att göra.

På kvällskvisten kom Hansson förbi för lite mat. Det blev panerad rödspätta med skagenröra och handskalade räkor. Mycket smaskigt.  Till det drack vi ett nytt sorts vin. Adde, jägaren har spenderat en del tid på Huntyard & Berras, speciellt när vi bodde i Sthlm. Och här om veckan såg jag att de hade skapat ett eget vin, Huntyard Appasimento och det var vi ju så klart tvungna att testa, speciellt eftersom det var ett Appasimento vin. Ett appassimento som är gjord på solmogna torkade druvor, så som man gör Amarone och det är ju min favorit. Så mycket lenare och snällare än andra viner, men ack så mycket elakare mot plånboken.

Vi beställde 3 flaskor och korkade upp dessa till fisken och blev riktigt positivt överaskade. Visst det är inte ett 300 kr amarone vin, men det är helt klart ett riktigt gott vin med amarone-karaktär. Mycket prisvärt och bra. Rekomenderas varmt!
 Efter middagen satte vi oss i soffan för att spela lite spel och njuta av brasan. Och till efterrätt hade Hansson köpt med sig en pumpa. Omnomnom!

image1

 

Max ville ju självklart också vara med och spela spel. Men mest ville han nog egentligen gå och lägga sig och buffade med oss om att det faktist var natt. 

Vi spelade TP och det gick som vanligt väldigt dåligt för mig. Iofs kan det ha något att göra med att jag typ sov…. Max vann inte men han var helt klart duktig =) Hansson vann denna gång, yay!

Till spelet tog jag en Fireball med twist, det var riktigt gott!
Sen kan det vara så att jag gick och la mig och killarna tittade på film  och sen gick även de och la sig till slut.

Till frukost på söndagsmorgonen blev det det klassiska, Breakfast of Champions.   
Och så Hamburgare till efterrätt…. Även det ett Hansson påhitt =)

 

Sen flöt söndagen på, Hansson åkte hemmåt för att tvätta, Adde var ute och skyfflade sand och jag städade inomhus. Så där lagom jobbigt en söndag.

En härlig helg med mycket gott i magen och gott för själen! <3

Du kanske också gillar…