Adde, Festivities

Att fira 15 år…

Adde och jag försöker fira så ofta vi kan, de små sakerna i livet och de stora. Det gör vardagen lite roligare och vi skapar minnen tillsammans. Och i fredags firade vi som ni nu vet 15 år tillsammans… 15 år är ju nästan en halv livstid, det är värt att fira!

Adde kom hem med vackra rosor och det innebar att jag hade två superfina buketter på bordet!

Jag hade förberett middagen efter jobbet och vår signatur när vi ska fira är nästan alltid en god köttbit och idag blev det så!

Vår “äta under tiden som maten lagas rätt” blev en enkel klassiker som vi först åt på Aioli (en restaurang i Linköping) baconlindad chèvre, denna gången med kycklingbacon. Inte så supersnygga men desto godare! Till det öppnade vi en MASI COSTASERA Amarone som skulle bli perfekt till köttet. Oftast brukar vi köra olika drycker till de lika rätterna men idag blev det en flaska vin. Och jag gillar denna Amaronen skarpt!

Tapasbestiken från förra Ullaredsresan var perfekta till tilltugget.

Champinjoner fick steka i rikligt med smör och kryddor medan jag fixade med förrätten, en variant på Toast Skagen med räkor, crabsticks, rödlök, vitlök och citron. Röran är superenkel och väldigt smakrik en ny variant på en klassiker helt enkelt.

På stereon spelades Noah Jones som har följt våra mysstunder i livet. Det började som en tradition till helgfrukostarna och har blivit lite av middagsmusik också. Hennes Come Away with Me är väldigt vacker!

En liten toast… en smaskig röra på smörstekt bröd. Mer komplicerat behöver det ej vara.

Till bords…

Nomnomnom! Att bara sitta och äta och ta tiden att prata och titta varandra i ögonen är bra för själen. ❤️

När vi var klara med förrätten så tog vi en liten break för att ge Max mat och sen fortsatte vi att laga huvudrätten. En helstekt rostas som fått gå i sous viden ca 4 timmar, som stektes på och skivades, en potatisgratäng som fått bli krämig på låg temperatur och så champinjoner. Jag tänkte att vi skulle ha sparris också men det glömdes bort i all hast. Älska mat som sköter sig själv och sen tar 5-10 minuter att sätta ihop och servera.

Köttet fick gå till 55 grader och är medium rare, kryddat med enbart salt och peppar. Och blev grymt gott!

Och middag avnjöts länge och väl! En bra köttbit och min karl är nog allt jag behöver. ?

Och till efterrätt blev det en Pots du crème au chocolat, på ren svenska en chokladkräm som var riktigt riktigt god, recept kommer! Och till det Espresso och en avec. Som sig börs..

Mätta och belåtna, och kvällens betyg var MVG på maten och sällskapet ? Att få bara vara med mannen i sitt liv utan att livet rutikring stör är få förunnat! Och nu får vi leva på kvällen ett tag, tills nästa gång vi behöver fira något, hoppas det är snart ?

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] Chokladkräm kan vara bland det godaste som finns, det är som en krämigare och len chokladpudding, som en varm kram i chokladform. Detta måste ni testa, den är drömlik! Toppad med en klick vispad grädde och detta avslutar vilken kväll som helst på topp. Vi firade med denna på vår 15-års dag! […]

Kommentarer är stängda.