Blog

Fem en fredag v32: Fritt val

Första fredagen på semestern och det innebär att första veckan snart har gått. Det känns ok, jag har varvat ner bra, varit iväg på utflykter, haft det lugnt hemma, ätit gott, firat bröllopsdag, fixat hemma och njutit av vädret. Så det känns fint! ?

Fredag innebär Fem en Fredag hos ElisaMatilda och idag är temat Fritt val.

1. Vilken tid skulle du helst vilja vakna varje morgon? Oj, svårt, det beror lite på. Vaknar helst tidigt, runt 5 för då har jag massor med dag kvar, problemet är att man då måste lägga sig så tidigt och det är ju inte så kul. Jag behöver helt enkelt en del sömn och har svårt att sova ikapp. Men det är också skönt att vakna vid 9-10 och få en ordentlig sovmorgon. Men då känns det ibland dom att man sovit bort halva dagen. Och det kan vara lite stressande. Mysigt är dock att vakna till på morgonen, släppa ut bus i trädgården (ev gå ett varv) och sen krypa ner och sova en stund till.

2. Vad skulle du äta för frukost varje dag om det gick? Jag älskar en bra hotellfrukost med många olika saker, Croissants är ju en favorit, en mjuk macka med pålägg av olika slag och pannkakor. Gärna med en ordentlig Espresso och Cappuccino. Jag vill ha variation och att äta samma sak varje dag låter som en mardröm ? Jag vet att det låter naivt och bortskämt eftersom halva världen är glada om de får äta alls, och är glada om det är samma sak, men jag behöver variation.

3. Om du enbart fick utföra en träningsform vilken skulle det vara? Simning, rofyllt och stärkande. Älskar det! Har spenderat många timmar i en pool. Dock var det länge sedan jag var och simmade, har inte testat Tinnerbäcksbadet i Linköping då många pratade om att det var så sjukt sunkigt där. Men har för mig att de renoverat nu. Jag skulle önska att jag gillade att springa, det verkar rofyllt och väldigt lätt att utöva. Men det har inte vart min grej än så länge. Annars vet jag att jag älskade spela fotboll och basket, det var roligt och bra träning.

Springa längst med åkrar på en grusväg låter härligt…

4. Vilken bok skulle du äga om du bara fick äga en? Oj, svårt. Som jag sagt tidigare gillar jag variation och kan aldrig läsa samma bok flera gånger. Så det känns som att det bör vara en faktabok som jag kan bläddra i och lära mig saker. Har en stor bok om Faraoner som jag gillar, den får det bli.

5. Om det bara fanns en högtid om året att fira, vilken skulle du välja? Alla högtider har ju sin charm, midsommar är härligt då det är sommar och ljust hela natten, men oftast är det dåligt väder. Påsken är härlig då den är kravlös och man kan få en släng av vår. Och julen är varm och mysig, men det är rätt mörkt och trist då vi knappt får nån snö längre. Men jag väljer nog julen ändå!

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. jag är väldigt dålig på att simma av någon anledning. hotellfrukostar kan vara väldigt fina och bör avnjutas lååååångsamt.
  jag valde annan bok och annan högtid. inte för att jag inte gillar julen. den kan ju vara bra om en tänker på ledigheten

 2. croisantter kan jag leva utan men långsam hotellfrukost är fint, man kan äta där utan att bo, simmar med barnbarn i badhuset.

 3. säger:

  Jag önskar som dig att jag gillade att springa men det är riktigt hemskt, tyvärr. Får väl vara glad att jag har hundar som behöver ut och motioneras så promenera gör jag desto mer.

  1. säger:

   Kluriga frågor när man bara får välja en sak. Tycker också ett visst mått av variation är trevligt 🙂

 4. säger:

  Hotellfrukost varje dag, ja då får vi absolut variation:-)
  Å att vakna klockan 10 är helt okej, speciellt om man är uppe länge under sommaren.

 5. Paula Merio säger:

  Äntligen någon mer än jag som väljer simning! Så skonsamt och bra för en värkande gammal kropp. Tyvärr finns närmaste bassäng 6 mil bort…men på sommaren simmar jag i sjön. Jag är som du, gillar variation. Att hålla sig till bara en sak är svårt

 6. säger:

  Hotellfrukost är inte dumt särskilt när den är varierad så även en vegetarian hittar godbitar, och så är det ju oftast numera som tur är. Springa är och har inte varit min kopp te, försökt, men nej. Numera blir det mest promenader och så har jag ett rörligt jobb vilket är ett plus.

 7. säger:

  Havregrynsgröt klarar jag av att äta varje morgon under längre tid, gjorde det förr och gör det återigen nu. Kanske en vanesak… eller nåt. 😉

 8. […] som länkade förra veckan var: Monika, Tant Augusta, Anki, Helen, Emilie, Paula, Gerd, BP, Karoleen, Åsa, Debutsky, Bokdamen, Kina, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, […]

Kommentarer är stängda.