Media

Kanada dag 19

Idag gick vi upp och började dagen ganska tidigt, dock så tog det ganska lång tid innan vi gick upp till köket och frukosten.

Termometern visade att det var -7 C och det var lite gråmulet, men solen såg ut att titta fram där bakom molen.

Vi bestämde att vi skulle åka ut längs St. Lawrencefloden på Lake Shore Drive och se de vackra samhällena samt den fina naturen längst floden. Svärfar stannade hemma med förkylningen.

Under natten hade det snöat och blåst massor så gatorna var fyllda med snö och stora snöhögar. Man fick köra lite försiktigt innan vi kom ut på motorvägen.

Man kör motorvägen en bit, några mil och sen vänder man in igen och åker “insidan”, vägen vid floden hem igen.

Det var otroligt vackert längst med floden och husen som låg längst med floden var väldigt vackra och stora. Jag fotade mest med systemkameran så det kommer ett inlägg med lite mer detaljer om Lake Shore Drive.

Vi stannade till på några ställen och tittade och fotade lite, dock var det extremt kallt så det inte många minuter var ur bilen. Vinden ven kring öronen och händerna, trots handskar, frös ordentligt.

Nästa gång vi stannande var det lite närmare en by och där var det folk som var ute och kitesurfade mitt i vintern, roligt såg det ut i alla fall =) Otroligt vacker natur och otroligt vackra små byar.

En av fyrarna längst med vattenet, himlen ser lite smått grå ut… Men det var faktist några minuter med sol =)

På vägen hem tog vi tillfället till akt och åkte in till Umi Sushi och åt lunch. Som förra gången tog vi combon och fick misosoppa, sallad med sesamoljedressing, 14 bitars sushi och grönt te. Så otroligt gott och denna gången kan jag säga att wasabin var inte alls lika stark som den var förra gången – så jag behövde inte skämma ut mig igen. Dock skämde jag ut mig genom att hälla ut hela min sojaskål på bordet istället. Nåt måste man ju göra ;-).

När vi kom hem hade det blåst på rätt bra även hemma då hittade vi Mt Everest utanför fönstret.

Sen fick Adde och jag iden om att vi skulle in och titta på Avatar och eftersom dom har IMAX här så skulle vi passa på och titta här i Montreal. Det är ju inte så vanligt att man har IMAX på en vanlig biograf. Vi försökte ragga med oss familjen men det var ingen som var intresserad. Så vi åkte in till stan själva.

Väl framme i stan, gjorde vi den underbara upptäkten att jag faktist kan ställa in ISO-värde på min lilla Canon ixus i7, efter bara 3 års användning. Varför lyssnar jag inte mer på Adde, som har sagt det hela tiden??? Det gör ju att man kan fota ganska häftiga nattbilder…

Sen gick vi bort till biografen och skulle köpa biljetter. Tyvärr visade det sig att biljetterna till kvällens föreställning, kl 7 var helt slutsålda till Avatar IMAX. Så vi köpte biljetter till dagen efter istället och köpte även biljetter till Sherlock Holmes.

Sen gick vi och käkade på en av stans många food courts. Den här gången blev det Japanskt på SukiYaki. Väldigt smaskiga vårrullar till förrätt med hot sauce och soja.

Jag beställde Yakisobo Duo (sobonudlar) med räkor och kyckling. Portionerna är enorma men det är så otroligt gott…

Adde bestälde samma sak fast med kyckling och biff istället.

Efter några minuter tittade i affärer så gick vi upp till biografen. Vi köpte med oss popkorn och lite godis. Det fanns även Tim Hortons, New York Fries, Wezlers Pretzels och några andra stora resturangkedjor vars mat/godis man kunde köpa med sig in…

Inne på biografen fick man själv välja var man skulle sitta, så vi satte oss på ett ställe där det bara fanns 2 stolar i varje rad, så det var ganska mysigt.

Sherlock Holmes var bra, men ganska olik Sherlock Holmes böckerna och hans karaktär. LIte mer action och väldigt nu-tid men med lite av hans knäpphet och charm.

Efter filmen gick vi mot bussen och vi hade 15 minuter tills den skulle komma, så jag passade på att fota stan i mörkret. La Baie var vackert upplyst.

St Catherine kyrkan i bakgrunden mot de vackra snöflingedekorationerna.

Bussen kom och den var helt smockfull så det fick bli att stå hela vägen hem. Dock tar det ju inte så hemskt lång tid.

Vi gick av vid Provigo och knallade hem i mörkret och alla vackra ljus. En perfekt avslutning på en mycket trevlig dag och en mycket trevlig kväll med min älskade…

Du kanske också gillar…