Egypt

Kairo dag 0

För att komma till våran flygning som gick 07:10 var vi tvungna att vakna kl 03:00 och åka strax innan 04:00. Lillebror skjutsade oss så snällt till flyget och efter en incheckning som tog ca 2 minuter, säkerhetskontrollen så åt vi frukost på flygplatsen. Därefter hittade vi lite kul att shoppa i taxfree:n. Vi skulle mellanlanda i Wien så det blev en delad flygning.

Vi kom fram ok – trots magsjuka och andra sjukdomar. Väskorna höll och hade inte kommit bort. Vi hann lagom gå på toan i Wien, sen var det dags att borda nästa flygning till Kairo. Precis som det ska vara…

Visst kunde stolarna ha varit lite större och bekvämare, men man får väl inte begära allt för mycket när flygplansmaten var RIKTIGT GOD! Ja hör och häpna, på första leggen så fick vi någon frukostbricka innehållandes en äggröra som var god, varma tomater med någon örtig krydda (basilika kanske) samt en skinkbit som också var klart ätbar. Till dessert så var pudding (jag vet inte vad det var för smak på den, men den var vit och hade Ris-i-fruttikonsistens). På andra, och sista, leggen så fick vi en pasta med oliver, soltorkade tomater, squash, paprika och vad vi tror var pesto. Mycket mumsigt. Till efterrätt så var det en riktigt god chokladmousse. Adde hade en allmänt stroppig och otrevlig engelska bredvid sig, som vi kunde ha klarat oss utan. Men eftersom planet var proppfullt så fick man ta det.

Landade ca 1500. Efter bagaguthämtning och allt sånt så lämnade vi flygplatsen ca kl 1540. Kl 1620 anländer vi till mormor. Och där blev vi bjudna på middag, kåldolmar, kyckling och spaghetti med tomatsås. Mycket smaskigt som vanligt. Efter att ha ätit oss proppmätta så kom moster M och hennes familj. Och efter ett litet tag kom även morbror M hem.

Omkring kl 21 kommer vi till lägenheten. Nu ska det bli skönt att få vila…. Men vi hann bara packa ur resväskorna så kommer moster S och mina kusiner. Vi fikade lite och pratade en hel del. Ungefär kl 23 åker dom hemåt.

Vid 00:35 var det dags för sängen. Jag somnade vid 0030 igår och Adde vid 0145 och vi gick båda upp kl 0300, så är vi lite trötta nu.

Nya äventyr imorgon!

Du kanske också gillar…