Food

Omelett

Förra veckan åt vi en jättegod omelett till frukost. Jag hade varit sugen på omelett väldigt länge och vi hade en del ägg att använda upp. Omelett är ju så otroligt enkelt och varierbart både till innehållet och till måltiden. Lägg till lite sallad och omeletten blir en fantastiskt enkel och god middag. Just denna omeletten gjorde vi på medelhavstema i vegetarisk tappning. Den innehåller rödlök, fetaost, soltorkade tomater och svarta oliver i valfri mängd. Toppad med lite ruccolasallad (för att vi hade det hemma). Tipset är dock att hacka alla ingredienserna och lägg dem åt sidan. Vispa äggen, ungefär 2 per person med lite mjölk, samt salt och peppar. Man kan även ha i lite parmesan om man känner för det. Häll äggsmeten i en varm stekpanna och låt den stå i några sekunder innan man häller på det hackade innehållet. Sen låter man omeletten steka, på medelvärme tills det slutar bubbla på ovansidan. Omeletten blir brun på undersidan men om man håller koll på den blir den inte bränd. Vänd inte omeletten utan den ska stekas från undersidan upp. När den har “stannat” är den klar. Bör var enkel att skära i kvartar.

Last week we ate a really good omelette for breakfast. I’d been craving omelette for quite a while and we had a few eggs to dispose off. Omelette is so easy and variational with both the toppings and meal of the day. Just add a salad to make the omelette a perfect dinner. This omelette was made with a mediteranian theme and had red onion, feta cheese, sun dried tomatoes and black olives, in the amount of your choosing, as topping. We also added some arrugula salad at the end. A hint is to chopp all the toppings and put them aside. Whisk the eggs, 2 per person with some milk and seasoning. You could add some parmesano reggiano if you’d like. Pour the eggbatter in a warm skillet and let it set for a couple seconds before adding your toppings. Then let the omelette fry from the bottom up on, medium heat until it stops bubbling on the top. The omelette will brown on the underside but check on it and it won’t burn. Don’t turn the omelette over. When it has stiffened up it’s done. Should be quite easy to slice.

One thought on “Omelett

Comments are closed.