Adde · Food · Photography

Aniversery dinner at Meet

När vi var i Göteborg för någon vecka sedan passade vi på att äta vår bröllopsmiddag på en av våra favoritrestauranger Meet. När vi var i Göteborg förra gången och upptäckte restaurangen så längtade vi verkligen efter att få komma tillbaka och äta deras fantastiska mat. De serverar som namnet antyder fint kött bl.a. svensk oxfile och entrecôte, lambracks från Nya Zeeland och så Kobe beef.

Det var en varm sommar kväll och valet var självklart att sitta utomhus i skuggan och njuta av sommaren och varandra. 

Vi hade väl egentligen redan bestämt vad vi skulle äta och dricka men det är ju bra att kolla menyn ändå. Här beställer man vilken kött man vill ha och därefter bestämmer man sig för 2 olika tillbehör man vill ha till från en lista på 16 tillbehör. Massor med otroligt läckra tillbehör att välja på.

Vi började med en fördrink… Adde tog en öl och jag tog en Apple och myntatini.

Lite tilltugg innan maten kommer – surdegsbröd med en chilifetostkräm och en dip på olivolja och balsamvinäger. Brödet var makalöst gott. 

Vi bestämde att vi skulle ta 4 olika tillbehör och dela på dem, vilket vi alltid gör, men denna gång tog vi bara 1 potatistillbehör – d.v.s. Meets fantastiskt goda hemmagjorda Pommes Frites. 

En superfräsch och knaprig coleslaw med en hint av curry…

Våra andra tillbehör var en grönsallad och en chilibearnaise. Så gott…

 

Och så 200 g av den finaste svenska oxfilén… Den bara smälter i munnen…

Till maten drack vi en flaska Amarone della Valpolicella… mitt favoritvin. 

Efter den godaste och trevligaste middagen tillsammans med min älskade på länge så vandrade vi hem till hotellet hand i hand genom ett kvälls varmt och soligt Göteborg…Tack för en fantastisk middag hjärtat – och tack för dessa fina år och till många många till…

 

3 thoughts on “Aniversery dinner at Meet

Comments are closed.