India 2010, KFC, Photography

India 2010 revisited – day 1 & 2

Äventyret, India 2010, började på morgonen lördagen den 16 oktober 2010. Vi åkte hemifrån och plockade upp Berget och A2 på vägen till flygplatsen. Där träffade vi K2 och K3 och påbörjade resan ner till Bangalore och finaste Grevinnan och Sir.

2013-10-16 Indien revisited 01Vi gick på planet till Istanbul där vi skulle göra vår första mellanlandning. Det var en riktigt vacker höst dag och den blev vackrare desto högre upp vi kom…2013-10-16 Indien revisited 02Vi mellanlandade i Istanbul och allt gick enligt plan, och sen klev vi på flyget till Mumbai där vår andra mellanlandning skulle ske. I Mumbai hade vi dock väldigt tight med tid, dels för att vi var tvungna att gå genom en passkontroll och dels för att vi var tvungna att byta flygplats via taxi från utrikes till inrikes. Så vi var ganska bereda på att vi kanske skulle missa planet som gick vidare till Bangalore. Tror inte så många kunde sova under den flighten. Men vi höll tummarna för att det skulle gå vägen…

Vi landade i Mumbai och sprang av planet så snabbt vi bara kunde. Vi sprang genom flygplatsen mot passkontrollen och där visade sig det vara mycket folk. Så med andan i halsen och med hoppet att hinna med flyget till Bangalore minskade för varje sekund. Vi kom genom passkontrollen, alla 6 och sen sprang de andra vidare för att hitta tullen och sen vår taxibil. Adde och jag som var de enda med incheckat bagage, sprang vidare till bagagebandet och för första gången i världshistorien kommer vår väska precis när vi kom fram. Så vi var inte många steg bakom de andra när vi sprang genom flygplatsen mot taxin. Vansinnesfärden mellan de två flygplatserna blev nästan för mycket för oss trötta, andan-i-halsen resenärer. Det var också vår första upplevelse av den Indiska trafiken. Det var nog både en, två och tre gånger som vi trodde att vi skulle krocka, men de 10 minuterna var bland de intressantaste i mitt liv.

Till incheckning på inrikesterminalen han vi precis på minuten, de skulle precis stänga. Och så fort då genom säkerhetskontrollerna och in till gaten där vår buss till flyget skulle åka ifrån. Och precis när de 5 första gått genom säkerhetskontrollen så blir K3 stoppad av säkerhetskillarna för att de tror att han har en handgranat i väskan… “Handgranaten” visade sig vara en gyro-boll med ett litet snöre som säkerhetskillarna blev väldigt intresserade av. Så mitt i allt kaos och förtvivlad så fick vi oss ett ordentligt skratt när K3 plockar fram gyro-bollen och försöker visa två icke-engelsk-talande indier om hur man ska göra, och varför. Gaten hade “last call” och den sista bussen stod och väntande på oss när vi äntligen kom fram till gaten. När vi kommit på bussen tror jag alla kände en otroligt känsla av lycka och den tunga stenen som vi burit på släppt från våra axlar. Vi skulle hinna, alla 6 skulle komma fram i tid och allt var bra. Trötta, lättade och glada hoppade vi på IndiGo planet och flög vidare till Bangalore.

Och som om världen kände vår lättnad om att allt gick vägen fick vi se en enastående soluppgång…2013-10-16 Indien revisited 04Någon timme senare på ett flyg där flera av oss sov som stockar, landade vi, vid 8 indisk tid, i Bangalore. Ett makalöst grönt landskap, och inte alls som jag hade trott att det skulle se ut.  2013-10-16 Indien revisited 05På flygplatsen möttes vi av sötaste Grevinnan och Sir och färdades hemmåt till deras lägenhet. VÄl framme åt vi lite frukost och fick varsin “survival-kit” innehållande en vattenflaska, indiska chips med spännande smaker, våtservetter och alko-gel samt fina starka indiska kryddor. En så himla rolig present.

2013-10-16 Indien revisited 06Vi umgicks i lägenheten och såg ut över en spännande stad.

2013-10-16 Indien revisited 07Sen blev det en tur ut i staden för att acklimatisera oss lite samt få komma ut lite. Temperaturen låg runt 30 C och det var ganska kvalmigt ute, i alla fall för oss som inte var så vana ännu. Det var ju ett nästan ett dygn sen vi lämnade Sverige och inte så mycket motion, förutom när vi sprang genom flygplatsen =)2013-10-16 Indien revisited 08Många vackra byggnader, som Sheshadriiyer Memorial Hall (ovan) och intressanta saker att titta på. En mysig park, Cubbon Park i närheten av lägenheten fick vi också se. Ett läckert landskap som både var torrt och frodigt. 2013-10-16 Indien revisited 09

Tillbaka till lägenheten och så var det dags för att umgås lite till, lagom aktivitet när vi var lite trötta. En del planerande att göra trots att Grevinnan hade gjort väldigt mycket innan. De små detaljerna om vad som skulle göras och fanns kvar. Grevinnan och Sir hade gjort ett jättejob med att fixa inför vår resa så vi hade en underbar resa att se fram emot. 2013-10-16 Indien revisited 10 På kvällen blev det otroligt god kinesisk hämtmat för en hel arme… 2013-10-16 Indien revisited 11

Och kvällen avnjöts på balkongen med de bästa av vännerna, kall indisk öl och en otrolig resa framför oss… 2013-10-16 Indien revisited 12

Du kanske också gillar…