India 2010, KFC, Photography

India 2010 revisited – day 5

Efter gårdagen omtumlade dag var det dags att utforska lite av Indiens natur och landskap, kanske lite av Indiens lugn och stillhet. Ett land där allt är kaos är det svårt att  också kan ge lugn och stillhet men jag tror att vi hittade ett perfekt ställe. Vi vinkade av Sir och hoppade in i bilarna för dagens äventyr. Trots stora svårigheter att få chaufförerna att förstå var vi skulle, så lyckades vi trots allt.

Vi styrde kosan mot Mysore. Gatorna var fulla med trafik med ljud och kalabalik. Inte ens inne i bilarna kändes det lugnt. Bilfärden tog strax över en timme, men av den tiden var det mesta dels landsvägstrafik. Men tyvärr var den inte ett dugg bättre än stadstrafik.

2013-10-19 Indien revisited 01Vi åkte förbi ytterligare vackra byggnader med färglada gudar/gudinnor på toppen. 2013-10-19 Indien revisited 02 Vårt mål var Big Banyan Tree. Den vackra och läckra trädformation har jag berättat om tidigare här, men i stort sett är det ett och samma träd där rötterna växer ihop med grenarna och de bildar ett gigantiskt nätverk av träd, som egentligen är en och samma organism. Helt makalöst.  2013-10-19 Indien revisited 04I trädet hade en familj med apor bosatt sig. Och dessa apor var inte speciellt skygga, utan showade och försökte knycka åt sig saker från våra väskor och händer. Men som tur är kunde vi hålla dom på tillräckligt långt avstånd för att inte bli bitna. Den här lille krabaten var lite blyg i början dock.2013-10-19 Indien revisited 05Ibland träden växte det även vackra blommor och platsen visade verkligen Indien från en vacker sida, om man kunde bortse från alla sopor som slängs runt om. 2013-10-19 Indien revisited 06Den sötaste medlemmen i apfamiljen var väldigt väldigt liten och supersöt. Berget ville ha med honom hem och jag var nära på att smuggla ner honom i min handväska. En riktigt underbar liten kille. 2013-10-19 Indien revisited 07Ytterligare vackra växter i parken. Vilken färgprakt eller hur?2013-10-19 Indien revisited 08Efter några timmar vid trädet och i parken så bar det iväg mot Bangalore. Vi stannade till och åt lite lunch på vägen och hade denna fina utsikten. Lite smogg var det dock i luften och ingen sol så det var inte det finaste vädret just idag. 2013-10-19 Indien revisited 09När vi kom hem till lägenheten passade vi på och tog ett dop i väntan på att Sir skulle komma hem. Solen började skina och vi hade det riktigt mysigt i poolen. 2013-10-19 Indien revisited 15,Till kvällsmat blev det en tur till Hard Rock Café. Vi åt, vi drack och vi skrattade så att vi kiknade. En riktigt härlig kväll. Indien i all ära men ibland vill man bara äta en god hamburgare, dricka en kall öl, lyssna på 80-tals klassiker och skratta med sina vänner. 2013-10-19 Indien revisited 16

Du kanske också gillar…