India 2010 · KFC · Photography

India 2010 revisited – day 6

Gårdagens tema var flora och fauna och dagens tema är lite mer kapitalistiskt och de rikare delarna av Indien. Arkitektur och lite mer av Indiens forna glans, Indien med Sultaner och under kolonialtiden. Lyxigare, vackrare men inte för det bättre.

Dagens första mål var Leela Palace. Ett väldigt vackert hotell som jag berättat om här.2013-10-19 Indien revisited 10Ett spektakulärt bygge med vackra orientaliska detaljer och vinklar. Grevinnan skulle träffa några väninnor och vi tyckte det var roligt att se en annan del av Indien, det vill säga den lite rikare delen.

2013-10-20 Indien revisited 01 2013-10-20 Indien revisited 02På markerna fanns det en vacker trädgård där det visades upp vackra indiska blommor och växter. Ett litet miniplanetarium skulle man kunna säga, självklart med ett litet vattenfall och fiskar som simmade.

2013-10-19 Indien revisited 11Och så en liten bild på lilla mig… Lite metafoto =)

2013-10-19 Indien revisited 12 Vackra lotusar var det gott om i dammen i parken.

2013-10-19 Indien revisited 13 Vi stod länge och tittade på floran och fotograferade. Och Berget berättade mycket om blommorna för oss andra, tur att man har en expert med sig.

Adde passade även på att försöka ta vår första Indiska geocache, men tyvärr hittade han inte den. Så vi fick försöka vidare men det var i alla fall ett litet äventyr för honom att springa omkring helt ensam i den indiska trafiken.

2013-10-19 Indien revisited 14Efter besöket på Leela Palace så åkte vi vidare till MG Road för lite shopping. 2013-10-20 Indien revisited 06Ytterligare en shoppinggata med många olika butiker, men denna gatan hade mer utländska butiker med kläder än turistfällor. Men det är kul att se lite olika sidor av Bangalore som är en väldigt Internationell stad jämfört mycket av Indien. Bangalore kallas ju Indiens Silicone Valley, för att så många teknikföretag, både inhemska och utländska, finns i staden.

Efter lite shopping besökte vi ett så kallat obligatoriskt stopp på Indienresan, Indian Coffee House. Det är ett café/restaurang som Britterna startade när dom kom till Indien. Så stuket är detsamma som under kolonialtiden, kaffet, deras uniformer samt maten.

2013-10-20 Indien revisited 03Vi åt lite lunch, en Dosa –   en Indisk pannkaka som man doppar i diverse såser. Spännande att testa något riktigt Indiskt som jag tidigare inte hade hört talas om. Dessa äts oftast till frukost men kan ätas när som. 2013-10-20 Indien revisited 04

Vi passade även på att ta varsin glass innan vi shoppade klart och sen åkte hemåt. Idag var sista dagen i Bangalore, eftersom vi skulle ut och resa imorgon. Så det gällde att passa på att se det sista man ville se. 2013-10-20 Indien revisited 05

Hemma i lägenheten. Dags att vila lite innan Sir kom hem. Packa ihop lite inför imorgon och försöka passa på att läsa på om våra utflyktsmål. 2013-10-20 Indien revisited 07

På kvällen blev det ett besök på ett spa, Kenko. Det var olika behandlingar för oss alla, jag passade på att testa fiskpedikyr. Och det var bland det roligaste jag någonsin gjort. En riktig upplevelse. 2013-10-20 Indien revisited 08

Vackra detaljer på spat. 2013-10-20 Indien revisited 09

Till middag blev det mat på Rajdhani i UB City. Det som serverades var en indisk variant av typ 7-små-rätter. Det är ett mängder med små skålar innehållande, alla möjliga goda röror och grytor som man äter med händerna och bröd. Riktigt roligt att få testa. 2013-10-20 Indien revisited 10

Efter några timmar ute på stan var det dags att åka tillbaka till lägenheten och ta kväll. Upp tidigt morgonen efter och skönt att få sova innan vårt stora äventyr i Kerela. 2013-10-20 Indien revisited 11