Adde · Food · Hansson · Siro

Premiär på premiär

I fredags så fick vi besök av Siro. Hon dök upp på eftermiddagen för lite mys och övernattning innan hon åker vidare söderut på lördagen. Hon har tidigare inte sett huset så det skulle bli lite kul att visa henne huset som hon sett förskräckliga bilder på och även ha den första övernattande gästen i huset.

Efter ett rundvandring och få visa upp vår borg så började jag fixa med maten. Adde hörde av sig till Hansson för att fråga om han kanske också ville komma ut och umgås lite. Och efter ett tag kom han även förbi…

Till förrätt blev det en enkel räktoast…
IMG_2524.JPG

 

Sen så grillade Adde, grillmästaren, en massa god mat och vi njöt av den underbart varma soliga kvällen. Det hade ju varit kallt och regnigt hela dagen men på kvällen bröt det upp och solen värmde upp. Det var riktigt härligt utan mygg och insekter… förutom i Hanssons öl då… för där verkar de ha samlat sig =)

IMG_2525.JPG

 

Lite middag med favoriter på grillen….

IMG_2527.JPG

 

Och fetaostsallad till med diverse andra tillbehör…

IMG_2526.JPG

 

När vi var mätta och belåtna så tog vi fram vattenpipan eller Shisha som det heter på arabiska. Jag köpte min i Dubai för snart 10 år sedan, men den har inte använts så mycket. Men det var garanterat en premiär i huset… Vi började med en äppeltobak och hade lite problem med att tända kolen men tillslut fick vi fyr på den och Sir, Hansson och jag njöt av vattenpipan. Förutom Siro som inte riktigt kunde hålla koll på sin tutte… 😉 Eller hur var det nu, haha! Nej, det låter värre än det är… På vattenpipan så finns det som en liten plastkåpa som varje “rökare” har så att man inte sitter och suger på samma pipa, utan det är lite mer hygienskt… Och den lilla plastkåpan heter Bizz på arabiska, vilket betyder bröst… =) Och Siro tappade sin kåpa varje gång hon skulle röka… så det blev mycket skratt… Det var även Hanssons första gång att testa vattenpipa och han gillade det skarpt… =)

IMG_2535.JPG

 

Sen vispade jag ihop en snabb chokladmousse till efterrätt och vi fortsatte njuta av kvällen…

IMG_2531.JPG

 

Kvällen blev till natt och det blev mörkare och mörkare runt omkring oss, vi svepte in oss i varmare kläder och tröjor och hade det otroligt mysigt i sommarnatten. Det är svårt att förklara men Siro sa det bäst, det är en sån där natt man kommer minnas från denna sommar. En riktigt mysig sommarkväll men vänner och värme… Vi hade det riktigt underbart…

 

IMG_2528.JPG

 

Vi satt ute till efter midnatt och lyssnade på musik, rökte Shisha, snackade skit och bara njöt… Sen var det dags att ta och lägga sig för natten. Hansson tackade för sig och rullade hemåt och vi fixade sängplats till Siro i det blå rummet/arbetsrummet och så sa vi godnatt.

Idag så skulle jag jobba vid 9, så det var bara att kliva upp trots få timmars sömn. Adde, Siro och jag åt frukost i morgonsolen och sen var det dags att tacka för en underbar kväll och åka vidare till olika destinationer. Och tacka Siro för den underbara gåvan, i perfekt stil! =)

IMG_2534.JPG

 

Som sagt en kväll som jag garanterat kommer att komma ihåg, en riktigt värmefylld kväll med de godaste av vänner! <3