KFC, Max, Uppsala, Wilderbeast

En oktoberfest i Uppsala

I fredags åkte vi upp från Östergötland till våra gamla trakter, hem till huset och till Wilderbeast. Det var första gången som Wilderbeast fick träffa Max så det var lite roligt. Wilderbeast gillar verkligen djur och Max tog till honom jättemycket. Vi började med att äta lite mat tillsammans och sen började jag och Adde leta lite i lådorna, vi har ju kvar mycket utav våra prylar i huset ett tag till. Sen var det sängen som gällde efter en långpromenad med vilddjuret Max.

På lördagsmorgonen var det ganska dimmigt men höstvackert och det var bara att dra på sig skorna och ut och promenera med Max på tidiga morgonen. Han var dock väldigt svårväckt och ville verkligen inte ut. Men så fort han stigit utanför dörren var han ett litet vilddjur som vanligt =)
IMG_0062.JPGUte var det dimmigt och lite småkyligt men samtidigt ganska mysigt höstigt. Och jag kanske är partiskt men jag tycker det är så vackert i mina hemtrakter….

IMG_0058.JPG

Det blev en promenad på ca 1 timme och sen fick vi vilddjuret att testa storgungan… Det var ingen hit när man började gunga, han hoppa ur direkt =)IMG_0060.JPGMen titta hur söt han kan vara, lilla älsklingen…

IMG_0059.JPG

Sen blev det frukost och sen packade vi bilen, herregud vad grejer man behöver ha med sig när man har med sig ett djur. Först blev det ett snabbstopp hos Ove & Lillis för att de skulle få träffa Max. Sen åkte vi till Södertälje och gick på det nyöppnade Biltema =) Jo då, det händer grejer vet in =)

Sen bar det av norrut och vi tog några kisspauser på vägen upp…IMG_0065.JPGEn snabblunch på språng för att kunna ge Max så långa promenader som möjligt.

IMG_0066.JPGPå tidiga eftermiddagen så kom vi äntligen till Uppsala. IMG_0064.JPG

Hemma hos K2 och K3 så var det full rulle. Det blev 8 vuxna, en snart 3 åring, en 1 ½ åring, en 10 månaders och så en valp på 5 månader. Ett riktigt håll igång…

Vi började med en fika då barnen fick leka lite själva och valpen fick sin favoritfilt utlagd. Det fungerade riktigt bra med Max, han var lite försiktig men det är bara bra. Och alla var så snälla mot honom trots att han är helt ny och jag vet ju att vissa inte är så förtjusta i hundar. Och det tackar jag hjärtligt för <3!

IMG_0071.JPG

Som vanligt när vi träffas var det fantastiskt roligt, vi pratar en massa strunt och det är så härligt med vänner som man har känt sedan öppna förskolan… Vi ramlar lätt in i vårat gamla och det är som ingen tid har gått sen senast.

Tidigare år har vi ju haft kräftskiva den här tiden på året men det som egentligen kanske började som ett skämt blev istället en Oktoberfest. Och det är väl väldigt kul med lite nya traditioner. Annorlunda men roligt =)

Så efter en supergod fika så blev det matförberedning. Vissa skalade och skar ugnsgrönsaker. IMG_0074.JPG

Medan vi lagade mat dracks det drinkar med smak av fläder medan killarna var utomhus och fixade med grillen och drack några öl. IMG_0075.JPG

Oj så mycket godsaker som K2 hade fixat, med rödbetor och morötter av olika sorter och färger, tillsammans med lök och palsternacka. IMG_0076.JPG

K3 stod för dagens höjdpunkt Knödel, en tysk typ av klimp som görs på bröd eller potatis. IMG_0080.JPG

IMG_0083.JPG

 

Självklart fanns det korv, korv, korv av alla dess slag… Vad annars på en oktoberfest. IMG_0082.JPG

IMG_0081.JPG

Och så öl förstås…IMG_0084.JPG

IMG_0086.JPG

Knödeln var lite som klimp eller kroppkakor kan man säga… Annorlunda men gott.IMG_0085.JPG

Alla mumsigheterna!IMG_0087.JPG

Max höll sig ganska lugn, väldigt duktig trots mycket folk och barn. Han lär sig fort…IMG_0090.JPG

IMG_0097.JPG

Sen blev det Apfelstrudel av värdparets äpplen. Oj så gott!IMG_0098.JPG

IMG_0102.JPG

Tack snälla för en fantastiskt trevlig kväll, Mina/våra fina vänner!

Du kanske också gillar…