Design, Me wantee

Kaj Bojesens animals

Desto äldre jag blir desto mer sugen blir jag på att ha vackra klassiska saker runt om kring mig, designklassiker som kostar lite mer men är så vackra att ha i sitt hem. Det är klassiker som jag får gå och sukta efter, kanske i flera år innan jag känner att jag vill lägga pengarna på just den saken. Det handlar nog väldigt mycket om att jag vill gå ifrån slit och släng och billigt är bäst till, KVALITET, KVALITET och åter KVALITET…

Sen är jag den första som erkänner att jag inte tycker att vissa klassiker ska kosta så mycket som de faktiskt gör, vissa saker kostar verkligen multum för att de skapades av ett visst företag eller en viss person, och då tycker jag helt klart inte att de är värda pengarna, vilket också gör att jag inte köper dem. Men jag är inte alls snål när det kommer till saker jag VERKLIGEN vill ha, då får det kosta vad det kosta vill… Men jag måste verkligen vilja ha det!

Två exempel som jag har hemma just nu är ju Kristina Starks tändsticksasksfodral, Hommage match case och Georg Jensens kapsylöppnare Elefant. Det är två favoriter som jag har gått och suktat efter länge och äntligen fått hem dem… Inte så värst dyra egentligen men inget man köpte när man var student och fattig. Men det jag verkligen gillar är att jag fortfarande älskar dem, trots att det gått så många år sedan jag började sukta efter dem, det gör att jag värderar dem högre. Waiting makes the heart grow fonder….

Ibland är det saker med funktion och ibland är det bara saker som är vackra att titta på. Ganska ofta hittar jag fina saker, dekorationer som jag känner att jag skulle vilja ha men de fyller egentligen ingen som helst funktion och då har jag svårt att köpa dem. Då blir jag för praktisk, men det är ofta samma sak där… Vill jag verkligen så köper jag det… Men det får gärna ha en funktion…

Just nu har jag snöat in mig totalt på Kay Bojsens trädjur. Dom har funnits hur länge som helst, den första skapades 1930 och var hästen. Måste ju erkänna att jag tycker om de som är träfärgade bäst för att dom har en enkelhet som jag älskar, men de målade har också sin charm. Jag bara älskar dem, de är så underbart roliga och vackra… Favoriterna är apan (som finns som liten,  medium och stor), elefanten, zebran samt hästen. De tar fram barnet i mig och jag vill bara fylla vårt vardagsrum och arbetsrum med dessa fantastiskt djur. Visst är de underbara?

Kaj Bojesen animals

Vill ni se fler så finns det ett helt gäng hos Frapp eller så kan man se hela samlingen på Kay Bojesens egna hemsida.  Ta en titt vet jag, du kommer älska dem lika mycket som jag =)

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] vet hur mycket jag älskar dessa djur och speciellt apan. Den skulle jag såååå vilja ha, helst flera stycken. Jag älskar […]

Kommentarer är stängda.